Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Мобилни телефони
.::Metal World::. Форуми > Всичко, несвързано с метъла > Общ форум
onnellinen
При мен положението е горе-долу такова. Майка ми звъни, говорим 20 минути - и аз не знам за какво. Баща ми звъни и в продължение на 5 минути ми задава 5 пъти въпроса "Добре ли си иначе?" Колеги и колежки ми се обаждат, говорим по 30-40 минути, защото били на договор и ме добавили към безплатните номера. Държа телефона си на по-малко от половин метър почти 24/7, с изключение на самотните моменти в тоалетната. Календар, напомняния, будилник, обикновен часовник - телефонът е станал организатор на голяма част от живота ми.
Вече ме боли главата от толкова "безплатни" разговори с хора, които живеят на 10 минути от мен, омръзна ми да чакам обаждане, което така и не идва, омръзна ми да истерясвам, когато батерията пада по време на важен разговор.
Половината ми познати са хора, които се оплакват, че имат сметки между 20 и 100+ лв на карта и имат абонамент към всички мобилни оператори в страната. По улиците някакви хора вървят, говорят с хендсфрий и ръкомахат, а телефонът им е в джоба. Всеки се опитва да извади колкото може по-модерна джаджа, в която се заключва целият му живот с изключение на тоалетната, в това число и кога ще легне и кога ще стане от сън. Пазят в указателя си номера, от които никой не им е звънял и на които никога няма да звъннат. Бъркат хора с еднакви имена в указателя и се чудят как да запишат поредния Иван Петров.

Искам да знам какво ви е мнението за всичко това. Аз ли съм заобиколена от хора, които се правят на модерни, или тази играчка наистина се е превърнала в мания.

Вчера четох статия, че хората се страхуват да не загубят мобилния си телефон повече, отколкото портфейла си. Ужас.
Утре ще си купя будилник.
conguestadors
Да ти кажа и аз необичам да говоря много по телефоните си. Дори през почивните дни обикновенно ги изключвам.
Държа на тела най-вече заради МР3 плеъра.
Chimera
Мх, хората твърде много се шашкат относно модела на телефона. Моя ми е подарък от нашите отпреди 4 или повече години, и оттогава си гилам с него. И мисля, че съм последния човек в София със сименс, хах. С никой не приказвам "с часове", защото не обичам да говоря по телефона по принцип. Ако някой има нужда от мен или обратното, едноминутен разговор/смс е достатъчен. Не карам кола за да ползвам хендсфрий, нито изгарям от желание хората да ме смятат за куку по улиците.

Инак и аз го ползвам за будилник, за калкулатор, конвертор, ако нещо ми се наложи, че и част от оценките по математика си изкарах с него, хъхъ biggrin.gif САмо дето ми е трудно да не си го нося в джоба навън, тъй като не съм много по чантите, но се опитвам де...

Иначе GSMа си е техника-глезотия като всяка друга. Компютър, фотоапарат, все е яко да е по-новичко и да може повече работи, но всичко си има граница. Една приятелка си купи iPhone, което е върха на безумието, тъй като нито го стапя от разговори, нито смее да го извади в автобуса, например. Подобни телефони, според мен, са за "модерните" костюмирани дами и господа, които по цял ден джумолят с разни бизнес партньори и други подобни индивиди. Не, че не биха се оправили с обикновена тухличка, ама нали трябва да са "в крак"...
scion_of_storm
поредната мания по заместване на тет-а-тет комуникацията с невизуална такава :>

даже обсъждахме, че сред по-младите индивидчета, свикнало с технологизма на генерацията идна, е избила фобия, породена от липсата на джиесем около тях.

после обяснявай, че имало умни хора по света :ь
Сиело
Ми явно някои хора позволяват телефоните да превземат ежедневието им.

Аз не.

Позволявам само на компютъра да го направи. laugh.gif
ZerraX
Аз пък служа като телефонен център. Тъй като фр са бедни и са с умрели прими, аз, тъй като съм с 2годишен план с безплатни минути към 12 номера съм централата, която координира посоката на стадото xD не е толкова досадно тъй като говорим по 1 мин, колкото да се разберем къде да се чакаме, че да се видим. Иначе страшно се дразня като майка ми ми звани "за да ме чуе"... е хуу чуй ме 1 път - 2 пъти - 3... ама да ми званят през 1 час е дразнещо. Затова като не е за нищо важно, направо затварям.
Понякога като пътувам на някъде да си лафя по телефона за рандъм тъпотии с някой, стига да има минутки де >,<! (кой няма mp3 така е)
Телефона е необходим за уреждане на срещи, по бизнес и за извънредни ситуации. Другото вече са лигавщини. За мен, нищо не може да замени тет-а-тет комуникацията.
Можеш ли да биеш бира с приятели по телефона А? (e можеш, но къде е наздравицата къде са блъскането по масата и вдигането на заведението с краката нагоре)... Тет-а-тет ... БЕЗЦЕННО! (тряяя да направят такава реклама на Masta card)
onnellinen
А, като каза прими - аз съм на предплатена. Няма да мина скоро на договор, защото като изтече, ще го прекратя. Пък и не виждам смисъл да плащам такса за 10 разговора и 50 смс-а в месеца. Ще трябва и да сменям номера след това, а вече 4 години съм с тоя, което е сред най-продължителните неща в живота ми smile.gif
Будилникът ще е със стрелки.
ZerraX
Доколкото разбрах ти може да си запазиш вече номера, разбира се като си платиш, за да се прехвърлиш на някакъв тарифен план или някакви такива. Братовчедка ми, която е с прима ми говори 1 път нещо, че трябвала да заяви до края на годината, че искала да си запази номера?! Щяло да има някакви промени с примите. Трябва да я питам пак какво е имала предвид или се е обърсала нещо.
Аз моя договор го продължих с още 1 година. Май месец догодина ще си сменя тарифния план и ще видим какво ще правим. Надявам се наистина да може да се запази номера. Би трябвало щом като сменяш оператори можеш.
onnellinen
Аз съм на b-connect, така че не ме касае smile.gif
Crafter
Мога да се похваля, че гледам да отговарям на не повече от 1/5 от обажданията. Така хем хората ме мислят за зает или много търсен, хем не се налага да приказвам много. Не съм ли гениален?
sgoh
Цитат(onnellinen @ Sep 7 2009, 08:32 PM) *
Всеки се опитва да извади колкото може по-модерна джаджа, в която се заключва целият му живот с изключение на тоалетната

Всъщност телефона си е доста приятна занимавка в тоалетната, особено ако имаш алергия към журналисти и избягваш да купуваш вестници smile.gif
Anomandur
Или ако нямаш лаптоп biggrin.gif Това за "манията" за глезотийки при новото поколение не е съвсем правилно. Всичко зависи от възпитанието и средата в която живееш и си отрасъл. Познавам хора, които ги е срам да си извадат телефона, за да одговорят на някое обаждане, ако той не е някакъв супер-гига-мега-дупер нов модел, а също така познавам и хора, които си джиткат с доста стари телефончета и хич не им дреме. А иначе си е факт, че толкова сме свиклани вече с тия GSM-и, че без тях зор ще видим smile.gif
Megadeth
В отговор на първия пост бих й отговорил да заживее в 21 век.
В 19-20 век (че и преди това) хората са правили всичко това с много разходки, посредници, писма, дневници, помощници и още куп неща, които телефона покрива. В момента сменям телефоните като носна кърпичка, тъй като iPod-а ми има всички нужни функции. Събирам пари за един iPhone, което е равно на iPod + друг телефон. Идеята ми е, че има всичко, което някой телефон някога е имал. И съм на мнението, че предпочитам да си загубя портфейла (не като излизам от банката естествено) от колкото това нещо, което ме улеснява на макс.
Говорим за напомняния, разговори, връзки, будилник, календар, интернет, игри, филми, музика, GPS и още хиляди неща постоянно навсякъде.
Всъщност си вадя парите благодарение на тия джаджи(телефонни разговори разбирай), как няма да съм зависим от такова нещо.
И е крайно тъпо някой да си купува телефон заради това какво ще кажат другите и още по-тъпото е трети хора като са глупави и да казват, че тия с некви модерни телефони го правят от гъзария. Иде реч за Вертутата и т.н.


Цитат
По улиците някакви хора вървят, говорят с хендсфрий и ръкомахат, а телефонът им е в джоба. Всеки се опитва да извади колкото може по-модерна джаджа, в която се заключва целият му живот с изключение на тоалетната, в това число и кога ще легне и кога ще стане от сън. Пазят в указателя си номера, от които никой не им е звънял и на които никога няма да звъннат. Бъркат хора с еднакви имена в указателя и се чудят как да запишат поредния Иван Петров.

Teб по дяволите кво те ебе другите хора кво и как го правят??? Гледай си в паничката, деба маа му деба. Сигурно знаеш и по колко време пукат приятелките си в гъзовете, че си нямаш друга работа и собствен живот за гледане.
Void KD
Преебаха ми се слушалките на телефона, вече колонките му също се преебват, едни нови слушалки са 40 лева(може да ме фанат за ****). Най вече заради мп3-ките си го ползвах телефона, ама са като немам слушалки почти не го ползвам.

Иначе не говоря толкова - най-много 60-70 минути на месец.
Megadeth
40лв са ментаците.
Void KD
Че то аз за малко повече пари нова МП3-ка ше си зема whistle.gif
Anomandur
личното ми мение за телефоните с mp3-ki е, че просто не си заслужават. Не бих дал 1000лв. за телефон с мп3 и някаква яко добра камера, като за тия пари мога да си взема някакъв скапан телефон, по който само да разговарям, някаква супер шукарна мп3-ка, и доста добър фотоапарат... и на всичкото одгоре ще ми останат и още пари.
scion_of_storm
блъде, открай време си купувам едни малки сони-та за 14 кинта. държат минимум по 7 месеца и вадят супер звук.

wink.gif
MetallicaAntiFan

Това е може би телефона който вади най-мощен и изчистен звук!.. на разумна цена. И със слушалки е страхотен, кънти! Едниствено I Phone може да се изгъзи по-добре, но хилядарката е в кърпа вързана.
Megadeth
Цитат(scion_of_storm @ Sep 12 2009, 02:02 PM) *
блъде, открай време си купувам едни малки сони-та за 14 кинта. държат минимум по 7 месеца и вадят супер звук.

wink.gif

С тия съм, некак повече ме кефят от сони :>
SepulTeraHead
Винаги ми е било забавно как чалга тип хората успяват да превърнат телефоните си в централна (понякога и единствена) тема на разговор, когато седнат на кафе примерно. Поздравления за изравняването на нивото. icon_headbang[1].gif
KiddRock
Хехе.. Моя телефон не е кой знае какво, но мен си ме кефи. Ползвам го единствено за да говоря и да слушам музика на него. За повече не ми и трябва. Ако искам да снимам нещо, хората са измислили фотоапарати. Правят къде-къде по-добри снимки от телефоните. Взел съм си и едно PSP да гледам филми на него докато пътувам и това ми е.. Повече и не искам. Освен един свестен лаптоп след годинка-две като събера пари.. biggrin.gif
В края на краищата, телефона е за да говориш, а не да се правиш на "гъзар"..
Megadeth
Абе,тука според вашите постове човек да го е страх да има добър телефон.
Заключение: Имаш ли телефон 1000+ лева, то ти си гъзар-чалгар.
Много сте странни...
Chimera
Не сме странни, уи ар спешъл
Hetfield
Аз на моя само говоря. dry.gif
Anomandur
Никой не е казъл,че си гъзар-чалгар ако имаш телефон за 1000+ лева,просто оно си нема смисъл да ги даваш
Megadeth
Според теб wink.gif
Не ми се спори по тая тема, ма ми се струва тъпа фразата; Ако имах 1000лв щях вместо да си купя тва, да си купя тва, тва и тва и да останат още пари.
Оня ден дойде заплатата и ги изпих парите за 3 дни. Нито спестих, нито дрехи си купих - нищо.
scion_of_storm
Моят телефон е 29 кинта. Мисля, че съм клош.

Блъде, колко заплата бре, чогун-шогун. Инак слушалките ти са грозни! Не харесвам ин-иъра. :Ь
onnellinen
blood, аз нямам нищо против телефон за 1000 лв, ама защо? Имал мп3, мога да чета текстови файлове на него и да запаметя 1000 номера? И за кво ми са толкова, моите едва се събират 30 (като включвам и 2ри и 3ти номер на тоя или оня).
Между другото, тъчскрийновете не ме кефят, не мога да се оправя с тях. Или не смея, че телефонът не е мой... Както и да е.
Megadeth
Права си си за теб, така е. Но това е като да си купиш маркова дрешка, или метълска. Предполагам би си избирала с часове най-яката щампа (поне аз) и най-готино изглеждата тениска. Не става въпрос за парите тук, а за това кой какво харесва. Вярно е, че някои си взимат телефони за да се гъзарят, но гъзарските телефони смело мога да кажа, че не са тези с ем пе тройките и 1000те номера, а телефоните с платинено или златно покритие, диамантчета и са само зелена-червена слушалка. Вървят от 5000+ лева. Лично виждане де. Има разлика между най-новото в техниката и най-ново от към висока цена като дизайн.
gadabout
Ченета долу!!!

А помня, когато телефоните бяха с по два реда дисплей и с размерите на тухла единичка...
Мобифон... хах...
eLeS
Аз ги помня и с по 1 ред smile.gif
onnellinen
Аз пък съм ги ползвала whistle.gif
onnellinen
Голям проблем.

УУУУУ за мен и по-предния ми (май) пост. Взех си телефон с тъчскрийн, вифи и всички екстри, които са се появили напоследък, но на тези двете се кефя особено. Обаче направих грешката да си прехвърля предплатения номер към абонамент. Оказа се, че няма с кого да говоря.
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.