Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Ihsahn
.::Metal World::. Форуми > Metal > Metal / Rock / Hardcore / Gothic / Industrial
Во Царствии Твоем
http://blogs.myspace.com/index.cfm?fuseact...logId=509527500

Малко трохички от предстоящият му албум
the_mess
Something EPIC this way comes! icon_headbang[1].gif
hudojnik
Един от малкото истински музиканти, които останаха на екстремната сцена. Творец, надхвърлил всички ограничения в стила, продължаващ да се развива в насока,която няма да разочарова истинските ценители! За мен лично ''Prometheus..." си остава най-епичния, най-стойностния блек албум, вплел в себе си прогресивните виждания на Ihsahn, които за радост са още по-разгърнати в ''Angl''. Високо оценявам и факта,че в новия албум ще присъстват и 8-струнни китари (между другото, очаквах подобно развитие). Не се и съмнявам, че ще присъстваме на нещо стойностно!
winterstorms
Наистина е забележителен музикант, но сам не ме радва чак толкова, колкото с Emperor. Не знам какво е, но нещо ми липсва в соловите му неща. Така и не разбрах защо не записаха нещо заедно след реюниъна, със сигурност щеше да е велико.
monolithe
Според мен на Ihsahn му липсват Samoth и Trym. С нищо не ме грабва кой знае колко, да не говорим, че в последния му албум най-много ми хареса песента с Akerfeldt.
Во Царствии Твоем
Има нещо адски "дървено" в звука на самостоятелните му албуми, нещо което "краде" от емоцията (поне при мен е така). Допадат ми определени моменти, но като цяло нищо, което да ме грабне повече от старите неща на Емперър.
monolithe
Напълно съм съгласен. Ще чакам с интерес да чуя новия диск, но все си мисля, че няма да е нищо по-различно от това, което бяха The Adversary и aNGL. Дебюта поне беше интересен да видя какво се случва с човека след Емперър.
Slacoth
Харесва ни или не, посоката на промяната в музицирането при Исан си остава непроменена, със или без Трим и Чорт.
Искам да кажа, че още по времето, когато Емперър правеха албуми, се развиваха, като група в тази посока.
Старите албуми се различават от новите, по количественото съотношение прогресив към блек метъл.
Во Царствии Твоем
Нямам нищо против насоката, в която се разви музиката му/им... Но е факт, че соло албумите на Ihsahn звучат "тънко" и недоизкусурено от към звук... Няма обема/мащаба, на Емперър (ако и сам Ihsahn да си е болния мозък в Prometheus)
0vErDAWN_92
Харесвам първите неща на Emperor и Thou Shalt Suffer, но соловият му проект... not my cup of tea. Не че няма да се преслуша поне веднъж. Нещата дето прави с жена си са също много яки. Не е ли по-точно да се произнася Ишаан/Изаан (като ангела)?
shogot
Звяр е Ихсан. Страхотни два солови албума. Новия също ще е уникален. Поздравявам всичките му фенове със "Scarab"
beyondtheblack
Любимото ми негово парче - поемам поздрава лично smile.gif

Иишан във фейсбук: http://www.facebook.com/dianachav?ref=name...ahnmusic?ref=ts
beyondtheblack
Просто не мога да повярвам, че никой не коментира новия албум на Иишан и първата появила се от него песен.
http://www.guitarworld.com/ihsahn_frozen_lakes_on_marsmonolithe
Мммммммммм, за съжаление нищо ново под слънцето!!! С тия шредърски истории може да си прати записите на Дейв Мъстейн да го земе за китарист на Мегадет. Не, че нещо, но лично за мен посредствена работа.
beyondtheblack
www.myspace.com/satyriconbg

Ihsahn and Satyr are both visionaries, an individual accent perhaps being that, while Satyr's aching point is Justice, Ihsahn aches with Beauty. His artistry is proof not only that Beauty has, and always will prevail as the finest matter of Being, but also that Beauty and Truth have always been devoted lovers the cowardly world has been trying to separate. Ihsahn's realms are their home, saturated now with his "After"-tsunami.

"After" is the ending part of Ihsahn's "The Adversary - angL - After" trilogy. If The Adversary spelled contemplation, and angL - indulgence, After seems to be the concentrated focus of maturity, coming with the pain of realization and the courage of a Last Man Standing.

Rings any bells? Our black-metal forefronters have come each their own individual way to arrive at the same place, at the same time.

Musically, "Frozen Lakes On Mars" is like Spiral Architect's comeback with a vengeance to support Ihsahn's eight-string agony. We are anxious for the breath of the saxophone.

Read the details on "After" in Ihsahn's blog: blogs.myspace.com/ihsahnmusic

The exclusive world premier of the first song to surface from "After" takes place in the Guitar World Magazine: follow the link http://www.guitarworld.com/ihsahn_frozen_lakes_on_mars

Full tracklist:

1. The Barren Lands
2. A Grave Inversed
3. After
4. Frozen Lakes on Mars
5. Undercurrent
6. Austere
7. Heavens Black Sea
8. On the Shores
Airin Of Ancelot
Цитат(monolithe @ Nov 3 2009, 07:59 PM) *
Мммммммммм, за съжаление нищо ново под слънцето!!! С тия шредърски истории може да си прати записите на Дейв Мъстейн да го земе за китарист на Мегадет. Не, че нещо, но лично за мен посредствена работа.

На мен пък доста ми хареса парчето. Свири здраво и е вкарал интересна атмосфера.
monolithe
Няма лошо, все пак всеки си намира нещичко, което да го грабне. Само, че аз спрях да откривам нещо интересно у личността, музиканта Ихсан след излизането на албума на Hardingrock, който беше нещо нестандартно и интересно.
Во Царствии Твоем
^ +1 Песента ми звучи като доста посредствен материал, записван и мислен осем месеца... Не успя да ме грабне, въпреки, че попадам във фенската маса на гос'ин Ihsahn. Остава да изчакам и да чуя останалото от албума, но за сега ... цук не ми ляга на сърцето.
I Like Scat Porn
*cough* метълкор *cough*
_Moonshield_
Наистина, песента си е метълкор sp_ike.gif
shogot
Можете благородно да ми завиждате, защото вече чух "After". Докато вие чакате да изтече в мрежата само ще кажа, че Ihsahn е създал поредната си блестяща творба. Меланхоличен, студен, още по-прогресивен от предните два, новия албум съдържа освен редовните разкошни сола и смазващи рифове някои изключително успешни експерименти като включване на саксофон...
Rolf
Има ли го вече някъде? huh.gif
Slash
Ти ще чакаш заедно с нас и ще завиждаме благородно на Шогота!
shogot
Уникален е...просто един от сигурните кандидати за албум на 2010. Наистина ще се изкефите много на тавата - тук Ihsahn демонстрира за пореден път огромните си композиторски умения. Undercurrent и On The Shores са прог шедьоври..не че останалите песни са слаби-просто тук става въпрос за ВЕЛИКАНСКИ парчета... може би Emperor вече не ми липсват чак толкова.
hudojnik
Разочарован съм. След "Angl", един изключителен албум, допусках, че ще има спад откъм идеи, но "After" надхвърли всичките ми очаквания. Неприятно ми е, че го казвам, но Ihsahn очевидно не е във форма. Албумът е изключително хаотичен, композициите са зле сглобени, липсва онзи дух, характерен за досегашните му творби. На моменти е доста муден, а включването на саксофон влошава нещата драстично! Не ме разбирайте погрешно, уважавам експериментите, но когато са направени с вкус и мярка - тук не е така. Специално партиите на саксофона се късат от останалите инструменти, като се натрапват доста неприятно. Не искам да стигам до крайности, но това е един от най-посредствените албуми, излизали последните години.
Airin Of Ancelot
"After" ми допадна много! Не знам дали е по-добър от дебюта, но има какво да се открие в него. И на мен ми се стори малко хаотичен на първо слушане, но като го чуе няколко пъти човек, започва да го разбира. А, и саксофонът е доста свежо хрумване. happy.gif
Во Царствии Твоем
^^ Подобно е и моето мнение. Саксофон с партия от три ноти... благодаря, но ако искам качествен "хаос" от звуци, бих си пуснал OST на "Изгубената магистрала"... Звучи ми като кръпка и половина... От парчетата единствено After успява на моменти да ми погали ухото. Респект към този голям музикант, но наистина не можа да ми предаде почти никакви емоции (ако не броим разочарованието изписано на лицето ми)с товорбата си.
И като един сериозен представител на зодията си, ще продължа да се ослушвам и да отркия нещо в повече, което да ме грабне.
lodborg
Нещо голяма скука това новото албум. Идеи има, но са страшно разхвърляни и неподредени. Саксът принципно е инструмент, без който повече от спокойно бих минал. Разбира се, в банди като Tulus се вмества много добре, но сакс-партиите в "After" са трагедия. Модерното усещане също ми лази по нервите. Да видим, де, дано след малко повече слушания го разбера. Ако изобщо има нещо за разбиране в албума.
shogot
Божееее, вие нищо не разбирате от музика!!!
Volt Thrower
Къв е тоя вокал.... ужас! suicide.gif
Но пък музиката е добра.
Scorpio
За мен той е музикален гений.
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2020 Invision Power Services, Inc.