Ревюта
Група: Flame of Life
Албум: Red Sunset
Автор: Alice
Януари, 2020

След първото слушане на “Red Sunset”, сигурно ще се запитате, “Какво беше това, по дяволите?” Да, този албум може да се сравни с много неща, чувства и мисли, и всяка една от тях ще породи куп спорове, но същевременно записът ще бъде едно от най-авангардните, необикновени и неописуеми музикални издания, които ще чуете през живота си… ако сте достатъчно смели да опитате, разбира се. А дали си заслужава? Определено!

“Red Sunset” е третото и най-ново творение на бандата Flame of Life от Беларус. Ако все още не сте запознати с тях, пригответе се за многото предстоящи изненади. Подобно на музиката, която създават, историята им като група също е особено забележителна и бунтарска. Същото може да се каже и за самите членове на бандата, както и за странните обстоятелства, които ги събират.

Групата е основана през 2015-а година от китариста The Bottle и вокалиста Fazer. Всичко започва в Гомел, Беларус, със съвместните усилия на двамата екстравагантни и интригуващи музиканти. По това време и двамата работят по други експериментални рок проекти, но решават, че Flame of Life е перфектният начин да обединят талантите си в нещо по-голямо. По-късно готик рок басистът Dead Flower се присъединява към дуото. Интересен и всеизвестен факт за него е, че точно преди да стане басист на групата, Dead Flower живее в гробище… да, истинско гробище. След това се премества в студиото на бандата – със сигурност необичайно, но доста по-приятно местоживеене.

Първото EP на Flame of Life, “Atomic Cocktail”, излиза през януари 2016-а и, колкото и свежо и ново да е то за експерименталната сцена, за самата група е далеч от достатъчно. Те се стараят все повече и повече и в даден момент осъзнават, че всеки един жанр има прекалено много граници за тях, което има само едно решение – да създадат свое собствено звучене. Flame of Life издават втория си запис през 2017-а – едноименният им албум, създаден в чисто новия им стил, който те наричат “lazer”. Както самата банда обича да казва, този жанр има много общо с индъстриъл и ню метъла, но все пак е твърде различен, за да се смеси с тях или които и да било други жанрове музика.

След като поставят основите на кариерата си с изданията от 2016-а и 2017-а и след кратка едногодишна пауза, Flame of Life се завръщат отново – вече с петчленен състав. Заедно с новите попълнения, барабанистът The Cowboy и DJ Arxonix, поканен в групата от Fazer, те са готови с най-новото си творение.

“Red Sunset” отново е доста авангарден албум и със сигурност се различава от всичко друго, което сте чули напоследък. В него няма музикални граници, композиционни ограничения и правила. Flame of Life създават музиката си както поискат и не изглежда да са склонни да се променят заради когото и да е. Съдържащ цели 25 песни, “Red Sunset” е най-дългосвирещият им албум досега, който може да предложи много.

Ако Flame of Life са ни научили на нещо, то би било фактът, че абсолютната свобода и искреност в музиката не са за всеки, но ако им дадеш шанс, можеш да откриеш цели нови светове.

« Обратно
Коментари   Коментирай!