Ревюта
Група: The Foreshadowing      Албум: Seven Heads Ten Horns      Автор: Warrior Of Ice      Април, 2016
The Foreshadowing - Seven Heads Ten Horns

Със своя наглед непретенциозен, но безмилостно увличащ и подплатен с високо композиторско умение звук, The Foreshadowing бързо се наложиха като най-оригиналната и перспективна дуум метъл формация за последните десетина години. Това не е корона, която се носи лесно, особено при наличието на толкова силна конкуренция в жанра, но всеки път, когато изглеждаше, че италианците са постигнали съвършенството, те намираха начин отново да надскочат себе си. Четвъртият им опус е колкото синтез на постигнатото до момента, толкова и проводник на нова, стряскаща с въздействието си изразителност.

“Seven Heads Ten Horns” съумява да звучи дълбоко угнетяващо и същевременно динамично и музикантски, като сблъсъкът между двете начала ражда изненадващо хомогенна атмосфера. Зад привидно библейската концепция се крие лабиринт от лирически загадки и лепкав, настъпателен мрак, а усещането за надвиснал апокалипсис е примесено с онази наситена меланхолия, която не бяхме чували след дебютния “Days of Nothing”. Завръщане бележат също добре познатите грегориански хорове и ню ейдж елементи, които винаги са отличавали групата сред връстниците ѝ. Записът иска своето, преди да започне да разкрива всичките си достойнства, но прекараното с него време се отплаща на слушателя, позволявайки му да зърне изглед от едно гротескно-пленително измерение.

След енигматичната интродукция “Ishtar”, потресаващият глас на Marco Benevento е първото, което отваря портите към бездната във “Fall of Heroes” – поредица от високо мелодични инвенции, обсебващи до степен на транс. От почти романтичните хармонии в “Two Horizons” през маршовата тържественост на “New Babylon” до пропитите от тъга оркестрации на “Lost Soldiers” ни съпътства същият хипнотичен унес. “17” е една от най-запомнящите се композиции тук, чиято мантрична комбинация на куплети и припеви кулминира в натрапчив речитатив, но натрупаното в нея напрежение бързо се разсейва в баладичното спокойствие и омагьосващата китарна работа в “Until We Fail”. Величествен риф ни въвежда в церемониалното изложение на “Martyrdom”, която преминава през няколко метаморфози, за да завърши със завоалирани ориенталски мотиви и ефирен, обезпокоителен детски хор. Многоделният закриващ епос “Nimrod” пък демонстрира, че когато поискат, шестимата са способни да поднесат комплексни и разчупени постановки, върху които може да се размишлява дълго.

“Seven Heads Ten Horns” е от онези творби, напомнящи за нищожността на индивидуалното съществуване пред лицето на могъщи, често непознаваеми сили. След заглъхването на последните му тонове остава странно чувство на празнота, както и плашещият въпрос какво ни предстои занапред, отвъд илюзорната сигурност на най-непосредственото бъдеще. The Foreshadowing знаят отговора. The Foreshadowing са отговора.

Ревюта за 2024 година
Ревюта за 2023 година
Ревюта за 2022 година
Ревюта за 2021 година
Ревюта за 2020 година
Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2003 - 2024
Изработка на уеб сайт