Ревюта
Група: Nemesea      Албум: Uprise      Автор: Sharon      Април, 2016
Nemesea - Uprise

Холандците Nemesea са искрени до болка. Независимо дали говорим за електронна музика, готик, поп или алтърнатив, Manda Ophius и компания не следват ничии директиви – били те от страна на лейбъли, или фенски приумици. Типично за родната им страна, Nemesea изживяха своя звезден миг със знаковия симфоничен готик метъл дебют “Mana”. Последвалият го запис “In Control” даде заявка за по-лек и модерен саунд, намиращ свое продължение в музиката на групата и днес. В актуалния си диск, “Uprise”, музикантите са на светлинни години както от понятието “готик”, така и от определението за “метъл”.

Именно заради това новата тава звучи така свежо и непретенциозно – без да претендира за откриване на топлата вода и промяна в насоката на модерната музика, триото успешно използва опита си от предишните си два албума и инжектира солидна доза прекрасно композиран алтърнатив рок във вените ни.

Груув ритъмът в “Hear Me” открива албума и дава ясна представа за това какво ни очаква нататък. Кристално чистите вокали на Manda звучат по-уместно от всякога, а китарната пост-рок основа на песента е трамплин към синглите “Twilight” и “Forever”, изсвирени като по учебник за любимите радио хитове на алтърнатив рок маниаците. Ефирните мелодии придават почти космическа окраска към синтезаторите и електро-бийтовете в “Time to Make it”, “Can’t Believe it” и бомбастичната “Get Out”. Както винаги, не липсват и балади, изпълнени в типичния за Nemesea нов стил – “Light Up the Sky” гали слуха с нежно пиано на фон, а гласът на Manda в “Let it Burn” се доближава опасно близко до този на сънародничката ѝ Charlotte Wessels oт Delain.

С напредването на записа става ясно, че холандците не страдат от носталгия по миналото си и нямат никакво намерение да обръщат поглед назад. Доказателство за това е и интензивната концертна програма, по време на която Nemesea ще се включат към предстоящото турне на Serenity и Kamelot.

“Uprise” е контра на все по-малко заслужаващата внимание алтърнатив сцена напоследък. Атмосферичен, непосредствен, честен – такъв е обликът на Nemesea през 2016-а година, а четвъртият им албум е чудесен избор, поне докато не чуем отговора на колегите им от Lacuna Coil.

Ревюта за 2024 година
Ревюта за 2023 година
Ревюта за 2022 година
Ревюта за 2021 година
Ревюта за 2020 година
Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2003 - 2024
Изработка на уеб сайт