Ревюта
Група: Destruction      Албум: Under Attack      Автор: Warrior Of Ice      Април, 2016
Destruction - Under Attack (ревю от Metal World)

След паметния “Metal Discharge” отпреди цели 13 години, Destruction така и не издадоха нищо, отговарящо на името и класата им – с единственото изключение на “Spiritual Genocide”, който беше ярко свидетелство, че не е нужно да изобретяваш наново жанра, за да звучиш внушително и значимо. При все това немските траш законодатели явно са решили, че утвърдената им формула се нуждае от основна преработка, защото “Under Attack” е обусловен от нескрит стремеж към обновяване на стила – дори на тези аспекти от него, които винаги са работили добре.

Вмъкването на акустични пасажи и мелодични прогресии, което при едни Kreator се получава съвсем естествено и видимо обогатява музикалната картина, в изпълнение на Destruction звучи насилено и влиза в рязък контраст с иначе тежкия инструментал. Schmier на моменти се опитва да експериментира с по-екстремни и нетипични вокали – подход, който работи с променлив успех. Същото важи и за лирическата насока на песните: гордото размахване на среден пръст срещу всичко и всички на моменти предизвиква подобаващо злобна усмивка, но в други стои изкуствено и неадекватно, най-малкото защото и тримата в състава отдавна не са на по 18 години.

Заедно с едноименната откриваща резачка, мощната рифовка в “Generation Nevermore” и “Dethroned” поставя обещаващо начало на албума с модерен, агресивен траш и редица запомнящи се мотиви. Идейното ниво обаче рязко пада във фрагментарната “Getting Used to the Evil” – явно гласена за напредничавата композиция в диска – и продължава в същата посока със серия от посредствени парчета, от които не можеш да запомниш почти нищо и които на концерт ще чакаш с досада да свършат, за да чуеш любимите си класики. Дори първокласните сола на Mike и майсторското барабанене на Vaaver не успяват да спасят абсолютно безцелни и репетитивни тресни като “Pathogenic” и “Elegant Pigs”, а единственият проблясък преди края на записа идва с убедително гневната “Second to None”. Отделни рифове и строфи в “Conductor of the Void” и “Stigmatized” грабват ухото, но подобаващо силен финал така и не чуваме.

В крайна сметка “Under Attack” е творба на внезапния контраст, която редува впечатляващи епизоди с еднообразни и безинтересни такива. Въпреки всички промени и нововъведения, в по-голямата си част музиката звучи уморено, невдъхновено и написана едва ли не по принуда. Добре знаем, че Destruction могат повече.

Ревюта за 2024 година
Ревюта за 2023 година
Ревюта за 2022 година
Ревюта за 2021 година
Ревюта за 2020 година
Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2003 - 2024
Изработка на уеб сайт