Ревюта
Група: Iron Savior      Албум: Titancraft      Автор: Arwen      Май, 2016
Iron Savior - Titancraft (ревю от Metal World)

Немската пауър метъл сцена е предизвикателство и цел за много групи, доста от които остават в сянката на големите имена в жанра. Трудно, но не и непостижимо, е да излезеш под светлините на прожекторите, особено когато трябва да застанеш редом до имена като Helloween и Gamma Ray, а не само да останеш тяхно бледо подобие. В това отношение Iron Savior не просто се справят чудесно с тази задача, но и успяха да изградят свои собствен стил през годините.

Със своя девети студиен запис бандата отново ни кани на борда на “Спасителя”, предлагайки нова порция мощен тевтонски звук. Интересната и грабваща история, започнала още в дебютното им издание, продължава да се развива с всяко следващо, потапяйки слушателя в невероятната и необятна sci-fi вселена. Именно за това ни подготвя и краткото едноминутно интро, което ни изпраща директно в открития космос към заглавното парче “Titancraft”. Правят впечатление чудесните вокални умения на Piet Sielck, съчетани с галопиращи рифове и прекрасен пауър звук, които очаквано превръщат композицията в една от най-силните в албума. Следва малко по-агресивната и избрана за пилотен сингъл “Way of the Blade”, която заразява със своята мелодичност и запомнящ се припев. Почивка няма – по петите ни следват мачкащата “Seize the Day” и напевната “Gunsmoke” (повярвайте ми, още на второто слушане ще си припявате “Gunsmoke in the valleeeey”). Друг претендент за титлата “най-силна песен” безспорно е “Beyond the Horizon”, носеща в себе си мелодичния и кипващ кръвта заряд на истинския 90-арски пауър метъл. На свой ред “The Sun Won’t Rise In Hell” се откроява с по-твърдо звучене, за разлика от следващата я метъл вихрушка “Strike Down the Tyranny”, където отново ставаме свидетели на китарните умения на Piesel Küstner и Jan-Sören Eckert. Епичната “Brother in Arms” отстъпва място на единствената балада, която, макар и да се усеща малко извън контекста на албума, безспорно има своите достойнства. Финалните щрихи нанася енергичната “Rebellious”, чийто заразителен припев сякаш приканва слушателя да се качи отново на борда.

“Titancraft” всъщност е един чудесен и приятен за слушане албум, който определено се явява крачка напред в творчеството на Iron Savior и е достоен наследник на предишните им творби. Прецизно изпипан, стегнат и непретенциозен, той предлага всичко, което би се харесало на феновете им, а също и на любителите на жанра.

Ревюта за 2024 година
Ревюта за 2023 година
Ревюта за 2022 година
Ревюта за 2021 година
Ревюта за 2020 година
Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2003 - 2024
Изработка на уеб сайт