Ревюта
Група: Periphery      Албум: Periphery III: Select Difficulty      Автор: Alice      Август, 2016
Periphery - Periphery III: Select Difficulty (ревю от Metal World)

Periphery са от групите, в които или се влюбваш до уши, или не можеш да понасяш – няма средно положение. Само че пеперудите в стомаха в последно време стават все повече, а самите Periphery все по-скоростно изплуват от дълбините на снобарския ъндърграунд до повърхността в морето от популярни нови имена. Само година и половина след “Juggernaut: Alpha” и “Juggernaut: Omega”, рекордно продуктивните прогресив джент-ълмени вече представят първоначално планирания като EP материал, който постепенно еволюира в дългосвирещия “Periphery III: Select Difficulty”.

Ако трябва да сме честни, вокалите на Spencer Sotelo никога не са били най-приятното нещо на света, но добрата новина е, че с всеки албум стават все по-поносими и дразнят в едва забележима степен. И както чуваме в отварящата “The Price Is Wrong”, всичко неприятно се компенсира с огромни количества качествен джент инструментал на доста прилично ниво. В “Motormouth” присъства дежурната доза вдъхновения от Meshuggah, а ако мелодичният припев не ви дразни – поздравления, имате потенциал да станете фенове на Periphery. Третата песен, “Marigold”, е едно от големите попадения и най-разнообразните парчета в записа, и в нея за пореден път се отличава виртуозното китарно трио на фона на симфоничните, индъстриъл, електронни и още какви ли не мотиви. Ако не сте фенове на изнежената американска метълкор вълна, съвсем спокойно може да пропуснете “The Way the News Goes...”, където мелодичното става прекалено мелодично и определено не би направило бащиците на джента горди. *Insert angry Jens Kidman face here* За щастие в “Remain Indoors” нивото на тестостерона започва да се покачва, заедно с количеството електронни влияния, докато “Habitual Line-Stepper” поема в още по-правилна посока. “Flatline” отново залага на по-хитово поп звучене, което след средата придобива леко хомосексуален привкус, но за щастие “Absolomb” помага да забравим чутото с впечатляващите китарни партии и оркестрални моменти. Последвалата “Catch Fire” е една от многото “guilty pleasure” песни на Periphery, които безнадеждно се набиват в ума още с първото слушане, а в “Prayer Position” тежките вокали се завръщат точно навреме преди величествения финал с “Lune”.

С няколко думи, “Select Difficulty” показва, че Periphery не са временно явление и смятат да се задържат на гребена на вълната. Личи си, че освен през видимо усъвършенстване, американците продължават да минават и през постоянна селекция на нови черти на музикалния си характер, ставащ все по-богат и интригуващ. Всички ключови съставки за успех присъстват и този път, но консистенцията им отново е опасно гъста. Да се надяваме, че ходенето по периферията ще остане толкова успешно и занапред.

Ревюта за 2024 година
Ревюта за 2023 година
Ревюта за 2022 година
Ревюта за 2021 година
Ревюта за 2020 година
Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2003 - 2024
Изработка на уеб сайт