Ревюта
Група: Freedom Call      Албум: Master Of Light      Автор: Arwen      Ноември, 2016
Freedom Call - Master Of Light (ревю от Metal World)

Ако ви е омръзнало от сивото ежедневие и имате нужда да се отърсите от заобикалящата ви действителност, пауър метълът е един чудесен помощник. Както в литературата, така и в музиката, широко изследваните и винаги актуални теми за храбри герои, огнедишащи дракони и вечната борба между доброто и злото са склонни да пробудят мечтателя във всеки, докоснал се до тях. А когато всичко това е облечено в енергични парчета, мелодични сола и надъхващи рефрени, от които струи позитивизъм и настроение, няма как да не станат номер едно в настоящия ви плейлист. Такава е и мисията на Freedom Call в техния девети студиен запис “Master Of Light” – едно приказно пътешествие отвъд границите на скучната и монотонна реалност.

Още откриващото парче ни посреща в бойните редици с възторжени възгласи и сплотяващото изявление, че метълът е за всички – “Metal Is For Everyone”. Това е една от онези песни, за които е необходимо само едно слушане, за да започнеш да си ги припяваш по цял ден. Последното всъщност важи за повечето композиции тук, благодарение на приповдигащите настроението китарно-ударни партии, съчетани с мелодични сола и приятния глас на Chris Bay. Следва пилотният сингъл “Hammer Of Gods”, избран за събирателен образ на целия енергиен заряд, който албумът носи в себе си. “A World Beyond” от своя страна се явява разчупена пиеса, разгръщаща се с всяка следваща минута, до момента, в който избухва в галопиращи рифове, китарни дуели и заразителен епичен припев, правещи я достойна за лайв изпълнение. Заглавната “Master Of Light” се отличава с малко по-мрачна атмосфера, насечен ритъм и прогресив звучене и макар да ни отдалечава за кратко от слънчевите фентъзи светове, прави реверанс към любимата на всички поколения метъли “Master Of Puppets”. Пауър експлозията  “Kings Rise And Fall” разказва за вечната, безсмислена борба за власт и надмощие, актуална на всеки етап от развитието на човечеството. Перла в короната е прекрасната балада “Cradle Of Angels”, облечена в красива премяна от нежни акустични китари и изпълваща душата с романтика и мечти. Приключението продължава с полет отвъд дъгата в “Emerald Skies”, който прераства в легенди за братство и чест – “Hail The Legend”, композиция, за която дори групи като Helloween и Gamma Ray могат да завидят. “Ghost Ballet” на свой ред ни посреща с китарни резачки и премерен, отсечен ритъм, които сякаш ни въвличат в своеобразен танц за призоваване на велики сили. Промяна в епичния сюжет внася веселяшката “Rock The Nation”, типична за така наречения “happy metal” – запазена марка на музикантите. “Riders In The Sky” ни предлага една последна обиколка из необятната фентъзи вселена, докато закриващата “High Up” отново вдига градуса на настроението със своята заразителна весела атмосфера, подтикваща слушателя отново да завърти диска.

Енергичен, свеж и изпълнен с позитивизъм, “Master Of Light” грабва от първата до последната нота. С голяма доза ентусиазъм, изпипан звук и щипка хумор, Freedom Call успяват да внесат светлина в иначе мрачното ежедневие и да издигнат положителната нагласа към света като философия за живот. И в случай че не сте от хората, за които метъл музиката е само в тъмни краски, дайте шанс на този албум – не мисля, че ще съжалявате.

Ревюта за 2024 година
Ревюта за 2023 година
Ревюта за 2022 година
Ревюта за 2021 година
Ревюта за 2020 година
Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2003 - 2024
Изработка на уеб сайт