Ревюта
Група: Krampus      Албум: Counter//Current      Автор: WingWriter      Ноември, 2016
Krampus - Counter//Current (ревю от Metal World)

През вече далечната 2012-а година на световния пазар се появи група, която разтърси метъл обществото. Дебютният албум на Krampus, “Survival of the Fittest”, се оказа изненадващо силен и бандата успя да си спечели огромна фен база, която като нищо ги обяви за наследниците на Eluveitie. Албумът днес се смята за класика във фолк метъла, а песента “Kronos’ Heritage” и до момента е считана от мнозина за най-големия хит на групата. За съжаление няма да са малко хората, които ще запазят това си мнение и най-вероятно повече няма да си пуснат нищо на Krampus, излязло след 2012-а година.

“Counter//Current” няма нищо общо със “ Survival of the Fittest ”. Приеми го сякаш си пускаш съвсем различна група. Това не са Krampus, които толкова стремително пробиха преди години. От дебютния шедьовър не е останала и следа. С новия си запис италианците категорично заявяват, че нямат намерение да свирят праволинеен фолк метъл. “Counter//Current” е амбициозен проект, изпълнен с музикални експерименти, обединяващ разнообразни жанрове – от фолк/метълкор чак до алтърнатив рок. Самото интро показва накъде се насочват нещата, а откриващата песен “The Trial” затвърждава всичко.

Без съмнение комбинацията от фолк метъл и алтърнатив рок е изумителна. На места се получава впечатляващо, няма как да си кривим душата, но пък на други просто не става. Krampus са по следите на нещо ново и нечувано от метъл слушателя досега. Както изглежда, ще им трябва време и опит, за да го усъвършенстват, но успеят ли, ходът със сигурност ще е успешен.

Гореспоменатата “The Trial” е едно от силните попадения тук. Модерният ритъм в съвкупност с фолклорни инструменти и клавири създава завладяваща музика, върху която се редуват рап (?!?) и харш вокали. Колкото и странно да звучи, куплетите, обединяващи описаните похвати, са по-интересни от припева, изпят от вече познатия ни глас на Filippo Gianotti. Може би се дължи на изненадата, кой знае. “Scapegoat” и “Black Swan” заслужават да бъдат споменати заради прекрасните фолк рифове, които ги съпътстват. “Neverthless” и отдавна познатата “Paralysis” са сред потенциалните хитове, които ще чуваме занапред в изпълненията на живо от групата. “Butterflies on Fire” и “Mistakes” пък впечатляват с мажорния си характер и на места с пънк заемките.

“Counter//Current” е амбициозно и предизвикателно издание не само за слушателя, но и за самата група. Въпрос на вкус и музикално свободомислие е дали тази експерименталност на италианците ще се приеме от феновете, или и занапред Krampus ще бъдат свързвани единствено с дебютния си албум.

Ревюта за 2024 година
Ревюта за 2023 година
Ревюта за 2022 година
Ревюта за 2021 година
Ревюта за 2020 година
Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2003 - 2024
Изработка на уеб сайт