Ревюта
Група: Nyktophobia      Албум: Fallen Empire      Автор: WingWriter      Януари, 2017
Nyktophobia - Fallen Empire (ревю от Metal World)

С началото на годината започват да се изявяват и младите дебютанти в музиката. Ако не броим една скромна Facebook страница, откриването на каквито и да било сведения за Nyktophobia е на практика невъзможно. Въпреки нивото на дезинформация, ние от Metal World успяхме да се сдобием с дебютния албум на немското трио.

“Fallen Empire” е обикновено мелодет издание. Дори може би твърде обикновено. Очаквания за високоскоростна и инструментално технична музика от тип Children Of Bodom или първия Wintersun са абсолютно неоснователни. Дебютът на немците не блести с оригиналност. Самите музиканти, познавайки способностите си, навреме са решили да поемат в друга посока. “Fallen Empire” атмосферично гледа към блек метъла. Песните са изсвирени с първичен и суров подход. Темпото е умерено, а композиционните структури са значително опростени. Няма открояващо се парче, което да подсказва за някакъв хитов потенциал. Качеството на звука не отговаря на модерните стандарти за мелодичен дет метъл. Вероятно приглушеното звучене е нарочно търсен ефект с цел постигане на винтидж стил.

Открояващите се недостатъци все пак няма да попречат на олдскуул фена да оцени творчеството на Nyktophobia. “Fallen Empire” не е безидеен и със сигурност не е слаб албум; може би определението безхарактерен му отива повече. Това обаче зависи от музикалната нагласа на слушателя. Музиката не е зле, значително лесносмилаема и мелодична е. Изданието се слуша на един дъх и минава неусетно. Все пак ще трябва да се понапънеш малко, ако искаш да запомниш нещо от съдържанието му. Поради подобната им структура, както и приблизително еднаквото темпо, деветте композиции трудно могат да бъдат разделени една от друга.

“Fallen Empire” е албум за определен кръг хора – за ценители. Не би било редно да се препоръчва на почитатели на съвременния мелодет. И все пак като за дебют не е разочарование. Струва си да се чуе, ако не от фенщина, то поне от любопитство, или като израз на подкрепа.

Ревюта за 2024 година
Ревюта за 2023 година
Ревюта за 2022 година
Ревюта за 2021 година
Ревюта за 2020 година
Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2003 - 2024
Изработка на уеб сайт