Ревюта
Група: Ex Deo      Албум: The Immortal Wars      Автор: WingWriter      Февруари, 2017
Ex Deo - The Immortal Wars (ревю от Metal World)

Успяхме да доживеем нов албум от Ex Deo. Замразяването на проекта обезпокои немалък брой фенове, и то напълно обяснимо. Ex Deo дори и в момента са едно от най-интересните имена в мелодичния дет метъл. Това е проект с целенасочена концепция – подобна едва ли се поддържа от друга група. Ако Maurizio Iacono иска да постигне нещо голямо тук, точно сега е моментът. Мелодичните сфери на екстремните стилове претърпяха сериозен упадък в последните години – естествен резултат от претоварването, от многото групи в този жанр, които свирят по един и същ начин, споделят една и съща лирическа идея. Накрая излезе, че дали ще слушаш една или десет групи, значение няма – постоянно чуваш едно и също.

И ето я и 2017-а година, а с нея и триумфалното завръщане на римския легион. “The Immortal Wars” е най-добрият албум, който ще чуеш от Ex Deo към момента. Продукцията е на светлинни години от “Caligvla” (2012) и това ще се отрази много добре от комерсиална гледна точка. Без да е отрупана с много оркестрации, откриващата песен “The Rise of Hannibal” разкрива целия потенциал на бандата. С това въвеждащо парче Maurizio сякаш отприщва творческата си енергия и ни представя нещо наистина епично. Умереното темпо, леките хорови напеви при встъпителния риф, бойните ревове – веднага разбираш, че си попаднал на качествена музика. С “The Rise Of Hannibal” групата показва най-мелодичната си страна. Без никакви интродукции “Hispania” връхлита със скоростен инструментал, а в куплетите епичността от въвеждащото парче прелива в агресия, която ще нараства все повече с напредването на времето. “Crossing of the Alps” отново позабавя темпото, но начупва ритмиката. Перфектно изпълнение зад барабаните прави Olivier Beaudoin, който всъщност се оказва дебютант в Ex Deo. Все пак успяхме да го чуем и в последния Kataklysm, който също беше добро попадение за ветераните.

Близо двуминутна оркестрална композиция разделя албума на две, но в същото време и ни въвежда в маршовата “Cato Major”, където сериозната битка вече е в разгара си. “Ad Victoriam” и “The Spoils of War” са победният поход на римските легиони. Във втората отново чуваме вдъхновяващата реч на император Maurizio на фона на неуморими бластбийтове. Албумът завършва със сингъла “The Roman”, който забавя финално темпото, добавяйки тежест и връщайки познатите от “The Rise of Hannibal” хорове. Произведението започва и завършва с меланхолични оркестрации, от които те наляга чувството, изпитано при току-що прочетена книга.

Maurizio Iacono едва ли цели да пробива в музикалната индустрия с Ex Deo. Той го е постигнал вече с Kataklysm, които отдавна са си спечелили легендарния статут. Това обаче не пречи нито на него, нито на колегите му с “The Immortal Wars” да обявят триумфа както на Ex Deo, така и на мелодичния дет метъл през 2017-а година.

Ревюта за 2024 година
Ревюта за 2023 година
Ревюта за 2022 година
Ревюта за 2021 година
Ревюта за 2020 година
Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2003 - 2024
Изработка на уеб сайт