Ревюта
Група: Aeternam      Албум: Ruins of Empires      Автор: Killer Rose      Март, 2017
Aeternam - Ruins of Empires (ревю от Metal World)

През историята на музиката често са се появявали изпълнители, които са си скъсвали задните части от работа и са издали истински качествени творби, но така и не са били подобаващо оценени от слушателите или медиите. В най-добрия случай някои от тях придобиват култов статут за една по-затворена група от меломани. Канадците Aeternam вероятно ще бъдат една от тях, тъй като вече трети пореден албум не успяват да популяризират достатъчно името си и да пробият – изненадващ факт, при положение че дебютът им “Disciples of the Unseen” беше издаден от голям лейбъл като Metal Blade Records. Уви, седем години по-късно оригиналната банда издава третия си и настоящ албум “Ruins of Empires” напълно независимо. За въпросния период Aeternam успяха да приспособят един модерен тренд – западни мелодет групи да инкорпорират източни и ориенталски звуци в музиката си (като Whispered и Wintersun, например) – и да го пречупят през своето собствено чувство за динамика и хармония. Интересното е, че при тях въпросните окраски звучат изключително автентично и не са използвани за постигане на някаква ненужна или прекалена помпозност, а по-скоро са органична и естествена част от музиката.

“Ruins of Empires” е един добре балансиран албум, в който страхотните оркестрации се допълват перфектно със здравите рифове и ритъм секцията. Продукцията е безупречна и може да се сравнява с тези на далеч по-популярни и високобюджетни банди, работещи за великански звукоиздателски машини като Nuclear Blast. Страхотен е и балансът между различните типове вокали в тавата – от екстремните дет ревове до мелодични отстъпления, присъщи на банди като Orphaned Land, та чак до величествени хорове. Най-въздействащото парче в албума определено е “Sun Shield”, в което меланхолична мелодия бива контрастирана от скоростен ритъм, преди да премине в средата към неочакван прогресив мотив – резултатът е повече от страхотен. Наградата за най-лирично и въздействащо парче пък може да бъде поделена между “The Keeper of Shangri-La” и “Nightfall on Numidia” – двете най-интроспективни и леки композиции в албума, които използват най-силно фолклорните елементи и са записани с изцяло мелодични вокали.

И така, “Ruins of Empires” е един невероятен албум, но все пак е трудно да предскажем бъдещето на една група, която толкова трудно среща признанието, с което други банди ги заливат за тройно по-малък труд. Все пак можем да пожелаем на Aeternam да не се отказват и да продължават да се борят със зъби и нокти и да издават изкуството си, защото то е наистина оригинално и ценно и рано или късно ще бъде оценено.

Ревюта за 2024 година
Ревюта за 2023 година
Ревюта за 2022 година
Ревюта за 2021 година
Ревюта за 2020 година
Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2003 - 2024
Изработка на уеб сайт