Ревюта
Група: Seven Kingdoms      Албум: Decennium      Автор: Warrior Of Ice      Април, 2017
Seven Kingdoms - Decennium (ревю от Metal World)

Вече над десет години Seven Kingdoms обитават катакомбите на пауър метъл ъндърграунда в търсене на изход към по-голяма трибуна. Всъщност тяхната досегашна история е учебникарски пример за това, че само големи количества талант и отдаденост – каквито американският квинтет безспорно притежава – не са достатъчно условие за пробив. Но с една успешна Kickstarter кампания и подкрепата на лейбъл като Napalm, четвъртият им студиен опус има всички шансове да промени тази тенденция.

“Decennium” едва ли ще изненада особено запознатите с групата – познатият стил от “The Fire Is Mine” в голяма степен е съхранен, като единствено композиционната разчупеност и разнообразието са увеличени за сметка на хомогенността. Влиянията от колоси в жанра като Blind Guardian и Iced Earth също са тук, но вплетени много по-органично в музикалната тъкан. Този път изцяло липсват балади – записът е издържан в преобладаващо високо темпо и е доминиран от страхотното свирене на тандема Camden Cruz / Kevin Byrd. На фона на засиления акцент върху симфонични, фолклорни, електронни и прочие влияния, все по-рядко можем да чуем пауър метъл с толкова отчетлив акцент върху китарния звук. Въобще, Seven Kingdoms си служат с чувствително по-енергичен и техничен изказ от повечето си връстници, а изобилието от скоростни, мелодични рифове и майсторски сола гарантира многократно преслушване на песните. Внимание също заслужава фронтдамата Sabrina Valentine, която се отчита с най-впечатляващите си партии до момента – както откъм динамика, така и откъм богатство на аранжимента.

Силните, картинни текстове и тук си остават основен елемент, отличаващ Seven Kingdoms сред ордите от непобедими воини и ловци на дракони. Макар обложката на албума да напомня на пейзаж, изваден от Mass Effect: Andromeda, феновете нямат повод за безпокойство – основната тематична линия отново е белязана от почит към Дж. Р. Р. Мартин и сагата му “Песен за огън и лед” с цели три пиеси, посветени на нея: “Undying”, “Castles in the Snow” и “Kingslayer”. Същевременно бандата не се страхува да стъпи и в неизследвани до момента територии. “Stargazer” ни изстрелва в научнофантастичната вселена на “Star Trek”, “In the Walls” прави достойна интерпретация по един от най-култовите разкази на хорър класика Х. Ф. Лъвкрафт, а “The Tale of Deathface Ginny” е вдъхновена от свръхестествената комиксова поредица “Pretty Deadly”.

“Decennium” не само утвърждава създателите си като една от малкото разпознаваеми единици в пренаселената съвременна сцена, но и като формация, която тепърва ще носи бъдещето на пауър метъла на раменете си. Още няколко подобни издания и Железният трон е техен.

Ревюта за 2024 година
Ревюта за 2023 година
Ревюта за 2022 година
Ревюта за 2021 година
Ревюта за 2020 година
Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2003 - 2024
Изработка на уеб сайт