Ревюта
Група: Adrenaline Mob      Албум: We the People      Автор: Стако      Юни, 2017
Adrenaline Mob - We the People (ревю от Metal World)

Има групи, на които просто можеш да разчиташ за определени неща. Някои могат винаги да предложат качество, други – количество, трети винаги предлагат разнообразие, а други... атмосфера. Adrenaline Mob са от последните. Пълнометражен албум от тях не сме чували от достатъчно дълго време, а този, с продължение от един час, даже и по кината може да го очакваме.

Но въпросът е какво се предлага в тази продължителност. Както традицията повелява, има нови членове – басист и барабанист. Да ги споменавам няма смисъл, защото шансовете да присъстват след някоя и друга година пак са малки. Но! Докато Russell Allen е на позицията си, основна загуба няма как да има. И е тъкмо така и тук. Първи трак, очакване, първи риф... и вече знаем, че всичко е точно. Елементарен, плътен, здрав, класически – стил, олицетворяващ тези думи в най-добрия смисъл. В “We the People” идеята за метъл от златната ера се усеща повече – разбира се, прекарана през правилната призма. Изразява се в малки вметки из рифовете, в малки промени на интонацията или стила на пеене, по време на вокалната работа, имплементирани безкомпромисно. А обработката на парчетата, както се очаква от такива музиканти, е достойна. Обаче се появява един проблем, който става все по-типичен в последно време. Макар атмосферата да е налице, макар стилът да е в основи същия, макар всичко по формула да е точно – липсва същински хит, особено в сравнение предишните две издания. Групата никога не е била известна като машина за хитове, но пък поне едно дефинитивно парче винаги е било налице. Тук всичко е изравнено. Донякъде, това не е проблем. Но от друга страна, това, че почти нищо не остава в главата в цялост след прослушване на записа, вече може да се нарече проблем. Зависи и от очакванията – тук философията, вдъхновението и идеята на труда са по-различни. Бандата разказва, че това е по-политическа творба, вдъхновена от развиващите се напоследък събития в Щатите. Но за това, освен ако не ви го кажат, едва ли ще се досетите – не се усеща нито по име на песен, нито по съдържание. Метафорите са основно абстрактни – дали нарочно или не, няма как да се знае, но почти всичко звучи подобаващо като за метъл издание.

Определено “We the People” не е най-доброто, на което Adrenaline Mob са способни в някои аспекти. Но е качествено и на място, а цялостната презентация, на която са способни, както винаги е чаровна, в техния типичен стил, което в крайна сметка призовава да се даде препоръка за този албум. Стилът е променен по правилен, минимален начин, колкото да се представи вариация и да бъде интересно. А липсата на убер-хит все се преживява, предвид, че не е трудно да си представите как няколко от парчетата тук са с потенциал за концертен химн. Пък дали тогава ще е в името на революцията или бирата... не би имало значение.

Ревюта за 2024 година
Ревюта за 2023 година
Ревюта за 2022 година
Ревюта за 2021 година
Ревюта за 2020 година
Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2003 - 2024
Изработка на уеб сайт