Ревюта
Група: Seer      Албум: Vol. III & IV: Cult of the Void      Автор: Alice      Юли, 2017
Seer - Vol. III & IV: Cult of the Void (ревю от Metal World)

Планета, на която вече има едни Mastodon, може да се счита за достатъчно късметлийска. А ако станат повече, вече си е чудо. Нека не богохулстваме – ясно е, че никой не може да бъде точно толкова откачено гениален, колкото Brent Hinds и компания... и все пак, дори наполовина толкова добрите музиканти днес са си сензация. Seer доста бързо и отрано започват да следват стъпките на подобните по стил големи групи и само след три години от създаването си издават “Vol. III & IV: Cult of the Void”, който звучи като плод на дълги, дълги години труд и опит. Явно, че за истинския талант няма времеви и пространствени граници.

И ето го и него: 45-минутният албум на ванкувърците от осем парчета – неочаквано добри от край до край и изненадващи през цялото време. “Ancient Sands (Rot Preacher)” поставя атмосферично начало с редуващи се енергични и по-бавни моменти и мелодични вокали, постоянно сменящи се с по-тежки. Още отсега е ясно, че чутото няма да се смести само в рамките на слъдж и дуум метъла. На свой ред “Acid Sweat” показва още повече енергия и малко по-стоунър и пост-метъл настроение, което рязко преминава към окултното, мрачно и още по-дълбоко измерение на “They Used Dark Forces”, където се чуват дори и блек метъл вокали, вместени между смазващите дуум рифове. Лутането между жанровете не е по-малко и в “Burnt Offerings”, където освен по малко от всичко, показано до момента, присъстват и очарователни китарни партии. Поредната изненада е инструменталното трио, започващо с акустичния фолк метъл мотив на “I: Tribe of Shuggnyth” и съвсем различната спиритуална атмосфера. “II: Spirit River” продължава тенденцията с прекрасната си нежна мелодия, подкрепена и от “III: Passage of Tears” – един също толкова красив инструментален момент. Последната песен с непроизнесимо име продължава чувството на музикална медитация и слага почти божествен край на албума.

“Vol. III & IV: Cult of the Void” е меко казано страхотен дебют в обещаващата дискография на Seer и е може би едно от най-големите открития на 2017-а година. А дали канадците ще станат новите мастодонти на дуума и слъджа, само времето ще покаже.

Ревюта за 2024 година
Ревюта за 2023 година
Ревюта за 2022 година
Ревюта за 2021 година
Ревюта за 2020 година
Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2003 - 2024
Изработка на уеб сайт