Ревюта
Група: Demonaz      Албум: March of the Norse      Автор: Warrior Of Ice      Април, 2011

 

Вечно заледени полета, брулени от безмилостни виелици и сковани от прегръдката на могъщия Север. Вековни дъбрави, покрили планински склонове, снегът по които не е виждал лъчите на слънцето от незапомнени времена... И един самотен воин, поел по своя път през ледената пустиня. Един син на меча, претърпял тежки поражения, но оставил името си в историята на този свят с величави победи и завоевания. Кой е той ли?

Легендарният основател на Immortal е фигура, която не се нуждае от представяне в екстремната сцена. Завръщането на Demonaz Doom Occulta е точно толкова силно и безкомпромисно, колкото се надявахме през тези 14 години от “Blizzard Beasts” до днес. Не очаквайте нито скоростния и суров изказ от старите дни, заливащ слуха като морска буря, нито спокойната замечтаност на парчета като “Demonized” и “Perfect Visions”, с които демото от 2007-ма грабна вниманието на феновете. Сега Demonaz залага най-вече на атмосферичното начало, като взима най-епичното от музиката на Immortal и го обединява с равна доза вдъхновение от викингския период на Bathory, а на моменти се долавят и леки нюанси на Manowar-ско настроение.

Написан изцяло от Demonaz, но изсвирен от големите Ice Dale и Armagedda, албумът залага изцяло на разгърнати среднотемпови постройки, за да постигне едно величествено и обсебващо внушение. Асоциациите с царството Blashyrkh и неговите мразовити картини са неизбежни и няма как да е другояче; почеркът на един от бащите на съвременния блек метъл звук личи навсякъде. Ключовата дума тук обаче е мелодия - пластове от първокласни китарни хармонии изграждат скелета на песните, а сполучливи акустични отстъпления добавят богатство и пълнота. Вокалите звучат като комбинация между Quorthon, Abbath и дори Lemmy, но съвпадат изключително непосредствено с инструменталното построение на тавата, подсилвайки меланхоличното й усещане. Липсата на силно изразена вариативност е повече от задоволително компенсирана от впечатлението за монолитност и композиционна свързаност.

“March of the Norse” носи онази неописуема тайнствено-увличаща атмосфера, характерна за приказките и необятните фентъзи светове, които въображението населява. Макар да не блести с някакви чудеса от оригиналност, това е рядко искрена и естествена творба – своеобразен апотеоз на класическия северен звук, но и зенит в авторската фраза на Demonaz.

Ревюта за 2024 година
Ревюта за 2023 година
Ревюта за 2022 година
Ревюта за 2021 година
Ревюта за 2020 година
Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2003 - 2024
Изработка на уеб сайт