Ревюта
Група: Charming Timur      Албум: Focused Rage      Автор: Alice      Септември, 2017
Charming Timur - Focused Rage (ревю от Metal World)

Мрак. Ярост. Болка. Хаос. Агресия. Отчаяние. И най-вече – музика. Ако съберете всички тези думи заедно, ще имате лека представа какво представлява “Focused Rage”. Това е най-новият запис на Charming Timur, създанието на финския майстор на всичко експериментално и психеделично Santeri Lohi. Той отново призовава маниакалния си и безумен извор на вдъхновение, което никога няма да ви остави безразлични и винаги гарантира неочаквани музикални пътешествия. Едно е сигурно – ако нещо може незабавно да получи етикета “Препоръчителен родителски контрол”, това е то. Въпреки че не е за хора със слаби сърца и никак не е лесно да се преживее емоционалната му искреност, “Focused Rage” заслужава да му бъде даден шанс. Защото колкото и мъчителна, понякога болката може да бъде най-добрият учител.

В началото си 48-минутният албум постепенно започва да навлиза все по-дълбоко в дълбините на атмосферичния и алтернативен рок и метъл, комбинирайки някои от най-тежките и тягостни възможни измерения в една студена и опустошителна вселена от звуци. Бързо става ясно колко е трудно Charming Timur да се постави в една-единствена категория. Всички идеи постоянно прескачат от стил на стил, по свой хаотично организиран начин. Има електронни, нойз, ню метъл, ембиънт, пост-рок, пост-метъл и много, много други, но жанровите определения далеч не са най-важното тук. Есенцията на всичко е какво “Focused Rage” ще ви накара да почувствате.

Мощта му зашеметява с почти непоносима сила и бягството от нея е невъзможно до последната секунда от записа. Той е съкрушителен, разтърсващ и болезнено искрен, брутално истински и умопомрачаващ. Нямате избор, освен да се потопите в най-тъмните и страшни кътчета от сърцето си. И по един извратен и странен начин, да му се насладите. Звукът тук е смесица от мелодични и леки елементи, както и тежки и брутални пасажи, но цялостното депресивно и разяждащо чувство надделява над всичко останало. А всяка секунда, прекарана на ръба на лудостта, се отплаща щедро. Терапията на себеопознаването, разделена на 12 части, накрая води до неочаквано емоционално пречистване и прераждане, произхождащо от концентрираната ярост. Светлина. Спокойствие. Свобода. Ред. Мир. Надежда. И най-вече – музика.

Ревюта за 2024 година
Ревюта за 2023 година
Ревюта за 2022 година
Ревюта за 2021 година
Ревюта за 2020 година
Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2003 - 2024
Изработка на уеб сайт