Ревюта
Група: Elvenking      Албум: Secrets of the Magick Grimoire      Автор: Warrior Of Ice      Октомври, 2017
Elvenking - Secrets of the Magick Grimoire (ревю от Metal World)

Elvenking преживяха немалко стилови метаморфози от началото на кариерата си до днес, но вместо да ги отведат в задънена улица, те постепенно ги издигнаха до статута на едни от лидерите на все още младата и турбулентна фолк метъл сцена. След като преминаха през мелодет и метълкор, стигнаха до осемдесетарски хард рок и се върнаха обратно към корените си, шестимата италианци се разписаха с най-забележителния си труд преди три години. Сега те успяват да съхранят набраната инерция и в деветия си студиен опус.

Да продължиш в просеката, проправена от толкова идейно завършен и технически шлифован албум като “The Pagan Manifesto”, само по себе си е сериозно предизвикателство. Наистина в сърцата на повечето фенове Eluveitie винаги ще имат само един “Slania”, Ensiferum – един “Iron” и т.н., но случаят на Elvenking е – за щастие – малко по-различен. В продължение на 17 години те съумяваха не само да задържат изключителното ниво на “Heathenreel” с всяка следваща стъпка от кариерата си, но и постоянно да обогатяват оригиналната си фраза с нови (и понякога – откровено неочаквани) елементи.

“Secrets of the Magick Grimoire” може и да не е толкова музикантски, пищен и показно многопластов, колкото предшественика си, но е не по-малко емоционален и обсебващ. Освен чисто жанровото разнообразие, което отдавна се превърна в отличителна част от творческата физиономия на Elvenking, тук откриваме и неизменното усещане за нещо тайнствено и магично, скрито в игривите трели на цигулката, красивите китарни мелодии и характерните дрезгави вокали на Davide “Damna” Moras. Между искрящите от енергия пауър метъл химни “Invoking the Woodland Spirit” и “Draugens Maelstrom” и разчупената структура на “At the Court of the Wild Hunt”, баладичното начало в “Straight Inside Your Winter” и проблясъците на чистокръвна фолклорна епичност в “The Wolves Will Be Howling Your Name” издигат бандата над тълпата от безлични последователи. Още по-впечатляващо е, че Elvenking постигат това, без да звучат носталгично дори за момент.

Динамична, приповдигната и силно заразителна, музиката в “Secrets of the Magick Grimoire” разказва приказки от един свят, подобен на нашия, но запазил своята някогашна красота. И докато има трубадури, които да черпят вдъхновение от него, той ще продължи да е все така интригуващ и пленяващ въображението.

Ревюта за 2024 година
Ревюта за 2023 година
Ревюта за 2022 година
Ревюта за 2021 година
Ревюта за 2020 година
Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2003 - 2024
Изработка на уеб сайт