Ревюта
Група: My Ticket Home      Албум: unReal      Автор: Стако      Октомври, 2017
My Ticket Home - unReal (ревю от Metal World)

My Ticket Home са група с все още ограничено известност и донякъде това е обяснимо. Макар да са издали немалко на брой албуми, те все още сякаш се търсят. Започна се с хардкор пънк, премина се към класически западен метълкор, а в промеждутъците имаше смески. И човек лесно би допуснал приличие със състави като Cancer Bats, но истината е, че MTH, въпреки жанровия диапазон и следващото го непостоянство, са разпознаваеми.

От 2013-а година насам, те мълчаха. Появиха се промени – нов лейбъл, финландски. Простете, ако си позволя тази категоричност, но когато западна група записва с компания от този регион, обикновено се вещаят добри неща, за разлика от обратното. И сега получаваме нов резултат – “unReal”, а след толкова години тишина, възможно е да сме достигнали нещо по-сигурно.

Началото е меко казано впечатляващо. Агресивно и мощно, но мелодично. Което дотук потвърждава теорията за лейбъла. Звученето е по-близо до алтърнатива от всякога, като повече напомня на Story of the Year, но никак не пунтира. Налице е една смеска от модерен рок, класически стоунър рок и нещо по-тежко, което може да се дефинира само чрез самото издание. Музиката се рее объркващо, което е избраното верую тук, докато барабаните държат тежестта на ниво, а вокалите умело варират между чистотата и яростта. На моменти обработката на вокалите е непостоянна – ревърбът невинаги присъства, а границата му е прекалено контрастна. Но освен този недостатък, предвид избраното звучене, трудно би се намерил друг негатив в това отношение. Лириката е абстрактна, но целенасочена и концептуално нова за групата като стил. В тази сфера My Ticket Home показват най-голяма промяна, но дали може да се нарече развитие, е субективно решение на слушателя. Забелязва се, че няма изцяло тежък трак – статукворазбивачка или поне химноподобна конструкция, но в случая е някак приемливо. От бандата са избрали една рамка и я спазват до край, като умерено си позволяват вариации, типични за тях, разнообразяващи достатъчно, за да не се достигне до застой.

Предвид хомогенните си композиции, този труд е изненадващо приятен за слушане, особено в правилните моменти. Искрено впечатляващ е, защото такива издания в днешно време не са много (поне на това ниво), особено в гореупоменатата комбинация. Трудно е да се каже дали това е стъпка в развитието на My Ticket Home или просто поредната кожа, която сменят по своя път. Факт е, че това прави силно впечатление заради обстоятелствата, но дори отвъд тях работата е стабилна и добре изразена, чрез една рядко плавна смяна на жанр. Доказателство за това са неизброимите оплаквания на феновете по отношение на толкова други групи. Но тук кожата е сменена бавно, обмислено и дори интимно. И това е поредният впечатляващ факт за “unReal”.

Ревюта за 2024 година
Ревюта за 2023 година
Ревюта за 2022 година
Ревюта за 2021 година
Ревюта за 2020 година
Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2003 - 2024
Изработка на уеб сайт