Ревюта
Група: The National Evening Express      Албум: The National Evening Express      Автор: Alice      Ноември, 2017
The National Evening Express - The National Evening Express (ревю от Metal World)

Ако още не си чувал името The National Evening Express, то значи четеш това ревю точно навреме. Защото след като се запознаеш с тях, има шанс да се задържат в слушалките ти още дълго време. Тази година рокерите от Мелбърн представят едноименното си EP, идващо с гръм и трясък, готово бързо да компенсира очевидната, болезнена липса на забележителни и автентични нови рок албуми и групи през последните години.

Четиричленната формация издава първи запис от пет песни, всички от които са пълни с живот, ентусиазъм и модерен звук, но по-скоро се придържат към класическото рок звучене. Още в самото начало “Shadow of a Former Man” започва да показва завидните китарни таланти на бандата, комбинирани с лесно запомнящи се текстове и парти атмосфера, която неизбежно ще те накара да се пораздвижиш. След това “Energy”, чието име напълно отговаря на целия замисъл тук, идва като глътка свеж въздух със страхотните вокални партии и гръмки рифове. Идеята зад “Let’s Go Crazy” също не се нуждае от много обяснения, описвайки перфектно закачливия звук на уникалната смесица от олдскуул и съвременни рок елементи на The National Evening Express, които нито се вземат твърде сериозно, нито прекаляват, и балансът им през цялото време е идеален. “PTP” е поредният чудесен пример за китарното майсторство и композиторските данни на момчетата от Мелбърн, наподобяващи настроението, познато от култови банди като The Ramones, Guns N’ Roses, Kiss и т.н. Последното парче се казва “Back There Again” и започва бавно, плавно и много по-мелодично, но скоро се трансформира в още една от музикалните гръмотевици в EP-то.

С няколко думи, The National Evening Express успяват да създадат прекрасна бленда от класически и нови влияния, превръщайки ги в едно възхитително позитивно и емоционално зареждащо изживяване, овкусено с огромни дози собствен чар. Явно все пак има надежда, защото австралийците с огромен успех отсрамват и защитават честта на рок сцената, напълнила се с прекалено много комерсиални и позьорски групи и групички напоследък. Дали ще станат новите The Ramones или Clutch e друг въпрос, но поне засега изгледите за бъдещето на The National Evening Express изглеждат добри. Отворена бира, запалена цигара, тонколонките на макс – време е за рокендрол, бейби!

Ревюта за 2024 година
Ревюта за 2023 година
Ревюта за 2022 година
Ревюта за 2021 година
Ревюта за 2020 година
Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2003 - 2024
Изработка на уеб сайт