Ревюта
Група: We Have the Moon      Албум: Till the Morning Comes      Автор: Стако      Февруари, 2018
We Have the Moon - Till the Morning Comes (ревю от Metal World)

Далеч сме от ерата, в която властваше представата, че метълът трябва да е ангажиращ, или пък неангажиращ по определен начин. Успехът на групи като Eskimo Callboy, които изпълняват свиреп метълкор, примесен успешно с поп-бълвоч, единствено с цел забавление, е достатъчно доказателство за това. И предвид, че популярната музика става все по-проста, а метълът – все по-достъпен, не е чудно, че още подобни проекти се завъждат.

Групата We Have the Moon вече три години се опитва да пробие на сцената. Философията е същата – метъл, но се забавляваме; тежко и свирепо, ама не както си го представяте. Реално погледнато, това не е трудна за осъществяване формула. Но от друга страна, да издаваш хитове си е сериозна работа, особено когато искаш да имаш и елементи на вратотрошене в трака си. С първия си албум WHTM провеждат достъпен урок, демонстриращ как не се прави тъкмо това.

Изпълнени правилно, най-елементарните жанрове често се оказват най-трудни, именно защото работиш в определена рамка с вече поставена цел. Основен урок: ако не знаеш как да разнообразяваш еднаквото, то просто води до досада. И именно тази основна грешка е проблемът в “Till the Morning Comes”. Самите композиции са най-основните представи за “смес от поп и метъл”, но без вдъхновението и амбицията. Отвъд това, задълбочаваме проблема с факта, че през целия запис се ползва същият набор от синтезатори, които дори не звучат умерено спрямо останалите инструменти, а именно – ръмжащи китари. Последните рядко могат да решат кога искат да звучат тежко и кога – весело. Динамиката е чудесна демонстрация на професионализъм, но когато е изпълнена в някаква логическа последователност. Съставът не впечатлява с нищо и в лирическо отношение: текстовете им са вдъхновени от лични преживявания, свързани с модерния живот. За пример, някои от текстовете на Eskimo Callboy също са базирани на лични изживявания (или фантазии), но отличителният фактор е, че поне са представени по-вълнуващо чрез разтърсваща, или поне раздвижваща музика. Цялата продължителност на “Till the Morning Comes” звучи като едно дълго, разочароващо прогресив парче – еднакво и равномерно. Дори когато има наченки на интересни мотиви, те са или клишета, или безинтересно представени. Из цялото издание има точно един готин риф, а друг единствен позитив е хоровата елементика, която поне придава доза енергичност. Но отново – когато тези съставки присъстват в същия вид във всеки един трак, резултатът е прост и очакван: скука.

Групата изтъква като свой основен позитив концертните си изпълнения. И не е чудно защо – в обстановка, която предразполага към купон, подобен траклист може да мине по-незабележимо, особено в примес с алкохол и адреналин (и определени възрастови групи). Но в други обстоятелства We Have The Moon, дори с три години опит, нямат какво да предложат на този жанр. “Till the Morning Comes” е еднообразен, несигурен и забравим, а това са три думи, с които не е желателно да се описват опити за паразитни хитове.

Ревюта за 2024 година
Ревюта за 2023 година
Ревюта за 2022 година
Ревюта за 2021 година
Ревюта за 2020 година
Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2003 - 2024
Изработка на уеб сайт