Статии
Hills of Rock през очите на доброволеца
Автор: Erdolliel
25 Юли, 2018
Hills of Rock през очите на доброволеца

За втора поредна година Hills Of Rock постигна страхотен успех и събра десетки хиляди души на гребната база в Пловдив на фона на мелодиите на Sabaton, Judas Priest и Iron Maiden. Организаторите от Sofia Music Enterprises и фондация Пловдив 2019 се бяха постарали и тази година нивото на фестивала да бъде високо. Но това се постига с много усилен труд и много хора, които да стоят зад организацията на събитието.

Фестивал с размерите на Hills Of Rock трябва да поддържа високата си репутация от миналата година и всичко трябва да бъде перфектно. Затова и всеки, поел задачата да помага в организацията, доброволно или срещу заплащане, е натоварен с огромна отговорност. Това и прави доброволческата позиция на фестивала не толкова лесна. Деветдесетте души, приели да дадат свободно своето време, обаче приеха сериозно задачите си и допринесоха много за добрия облик на събитието.

Огромно предимство е да имаш доброволци за колеги – всеки е с непреклонна позитивност и неугасваща енергия. Независимо от топлото време или неуморната работа, всеки работи, защото иска, а не защото трябва. Всеки помага на човек, който се нуждае от помощ, и се усмихва на всеки човек с доброволчески бадж, който види, дори и да не го познава. Помежду тези хора имаше екипи, които никога не се бяха виждали преди, но работеха заедно като добре сработена машина.

Координаторите на доброволците пък бяха страхотни в грижата за тяхното физическо здраве – с многобройни и чести въпроси за това колко са изморени, добре ли се чувстват и искат ли да си починат. И макар един доброволец да е просто прашинка от голямата картина на Hills of Rock, тези хора се отнасяха към всеки сякаш е много повече. Всичко това помагаше за цялостното преживяване, правеше болките поносими и придаваше значимост на труда. А и много добре знаем, че колкото и малко да е едно зъбно колело в огромна машина, неговата липса води до срив в системата. Чест е да бъдеш зъбно колело, дори и да си малък.

Разглеждайки фестивала от гледната точка на доброволец, не мога да кажа как са били изпълненията на изпълнителите, защото често се налагаше да прекарвам 12 часа дневно в усърдна физическа работа по време на концертната програма и да се грижа за тяхното удобство зад сцената. Но мога да погледна нещата от друга гледна точка. Публиката видя какви изпълнители са, а аз мога да кажа какви хора са. Тук е моментът да споделя и това, че да, групите често оставят стаите, в които са настанени, в пълно безобразие. И често тези, които трябва да чистят след тях, се оказват същите тези фенове, които групите твърдят, че обичат. Най-прекрасното нещо за доброволеца backstage не беше получаването на автограф и снимка, а просто коректно отношение и уважение към труда ни от страна на артистите и организаторите. И благодаря на всеки, който ни е дал това за трите дни работа.

Hills of Rock e най-голямото рок събитие в България в момента. За втора поредна година многобройният екип, стоящ зад кулисите, доказа, че може да работи на високо ниво и да постигне чудеса в организационно отношение. Когато екипът работи добре, артистите са доволни. А когато те са доволни, това се пренася върху публиката. Именно поради тази причина, когато публиката си тръгваше, лоши впечатления от фестивала трудно се изказваха. Затова нека се надяваме догодина да се награди над постигнатото и да продължаваме да се радваме на рок величия. И страхотен екип от доброволци!

« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2003 - 2024
Изработка на уеб сайт