Ревюта
Група: Halestorm      Албум: Vicious      Автор: Erdolliel      Август, 2018
Halestorm - Vicious (ревю от Metal World)

Има невероятна енергия и страст в групите, начело на които стоят жени. Нещата се свеждат до повече от просто женски чар – огънят и емоцията, излъчвани от фронтдамите на тежките стилове, горят интензивно и впечатляват много. Показателен пример за обещаваща банда с неугасваща женска жар са американците от Halestorm, които от 2009-а година не спират да покоряват смело върхове и да създават добри продукти.

Halestorm отново са тук с новата си тава “Vicious” и са все така лоши, както си ги спомняме – в текстовете отново откриваме познатите тематики за секса и грубите отношения, най-ярко изразени в “Do Not Disturb”. Срещат се отново и няколко песни, в които Halestorm се представят в малко по-лирична светлина, но дори и там чарът им е в грубостта – това не е група, за която меланхолията е присъща. Всичко при тях е ярост и избухливост, а в баладичните нотки силата и енергията на вокала е онова, на което се залага.

Lzzy Hale притежава едни от най-добрите женски вокали в рок индустрията понастоящем и дрезгавият ѝ тембър, все така мощен и придаващ сила на всеки трак, впечатлява ухото още с първите минути на слушане. Във “Vicious” фронтдамата може да се гордее с тонове, непосилни за мнозина, но които тя продължава да успява да изпълни с лекота по концерти. Добрата ѝ техника е запазила диапазона ѝ непроменен, което е похвално и прави Halestorm една страхотна банда за слушане на живо.

Останалите членове на състава също демонстрират страхотни умения – Arejay Hale е барабанист с невероятно присъствие на живо, който в новия запис предоставя поредната доза пожар по отношение на ритмите и преходите на барабаните. А верни на хард рок жанровете остават хеви рифовете на Josh Smith и Joe Hottinger, допринасящи към „мръсното” и „лошо” звучене, с което си познаваме американците. Изобщо, името Halestorm продължава да им отива – това е една буря, която безскрупулно поразява всичко по пътя си и отвява слушателя.

Всяка песен има свое различно звучене, но и е обединена с останалите в един дух, което прави траклистът отлично изпипан и подбран за албума. Членовете на Halestorm са свършили отлична работа с “Vicious” и дори и близо 10 години по-късно, пак продължават да впечатляват с енергични рифове, експлозивни бийтове и вокали, от които ченетата увисват. А за онези, които намират групата за прекалено предизвикателна – в песента „Uncomfortable” ясно е заявено, че обичат да ни карат да се чувстваме неудобно. И го правят все така успешно!

Ревюта за 2024 година
Ревюта за 2023 година
Ревюта за 2022 година
Ревюта за 2021 година
Ревюта за 2020 година
Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2003 - 2024
Изработка на уеб сайт