Ревюта
Група: People in the Walls      Албум: What Noise Do They Make      Автор: Alice      Октомври, 2018
People in the Walls - What Noise Do They Make (ревю от Metal World)

Специално за любителите на всичко фънки, рок, електронно и лесно слушаемо, но и трудно за възприемане, както и на музиката с дълбоки и значими послания, точният момент за дегустация на нещо ново е тук. Стига да им позволите, People in the Walls и новият им албум “What Noise Do They Make” могат да ви разкрият съвсем нови музикални и емоционални хоризонти, оставящи траен и силен отпечатък. Затова затягайте коланите и се пригответе да бъдете отвени много надалеч.

“What Noise Do They Make” е изцяло инструментален запис – без съмнение композиторско решение, което не се нрави на всеки, но определено компенсира всички съмнения, когато е взето когато трябва. Затова или ще се влюбите до мозъка на костите в него, или ще го намразите и в червата – среден вариант няма.

С помощта на общо 14-те песни в албума, People in the Walls едновременно завземат цели музикални светове и разказват истории (дори и без думи), първата от които е “My Hammer” – енергичен инструментал със силно индъстриъл влияние и много емоция. Песен, която лесно може да бъде сбъркана с някой саундтрак на филм от 90-те. Всичко в People in the Walls предлага много олдскуул атмосфера, органичен и многослоен звук и цялостен космичен вайб, който извисява качеството до съвсем друго ниво.

Следващото парче, “Mushroom King”, стартира дори още по-неземно от предишното. Мрачната, леко меланхолична и замислена одисея продължава, размивайки се в нюансите на следващата, носеща името “Carnival of Chaos”. Тя се оказва много по-спокойна и обрана, но все още изключително въздействаща песен. “The Midnight Slasher” връща голяма част от енергията обратно и постепенно я засилва, еволюирайки в пълна креативна лудост. Към края си парчето забавя темпото отново и обявява нещо като временен мир. Но тишината не продължава дълго, защото скоро след “The Midnight Slasher”, “Tentacle Bells” тръгва в посока на още по-тежко и мрачно звучене. За разлика от леко зловещото си заглавие, “The Girl Who Died Twice” създава почти весела атмосфера и осезаемо вдига настроението. След този объркващ, но и интригуващ развой на събитията, “Skeleton Dance” отново следва темата за смъртта, но по изненадващо нестраховит начин. Подходящо озаглавената “Starship” внася още по-завладяващ ритъм и неотлъчно следва повтарящата се космична тема. След това “Paranoid Martian” се превръща в чудесно попълнение към предмета на разговор и представя своя извънземен инструментален сценарий. Заглавието на “Demon Robot in Space” е може би най-доброто описание, което може да се измисли, що се отнася до същността на “What Noise Do They Make”. Композицията е и една от най-рок ориентираните тук, последвана от “Amazed By Nothing” – едно от по-танцувалните, буйни и класически електронни попълнения в албума. “Catching Gnomes” се оказва една от песните с най-много значение и най-много пластове, които бавно показват целия си потенциал пред ушите ни. И тогава, за жалост твърде скоро, идва време за предпоследното парче, “Electric Composition” – една загадъчна и тежка пиеса с доста запомнящ се ритъм. И накрая, но не на последно място, “Den Osnusade Snusen” се доказва като идеална последна глава от историята на “What Noise Do They Make” – изпълнена с надежда, деликатност и поезия песен, цялата изтъкана от чувства.

“What Noise Do They Make” предлага впечатляваща бленда от електронни, индъстриъл, нойз, ембиънт и рок елементи, комбинирани в едно неразрушимо и неделимо цяло, което в есенцията си до последно остава напълно искрено и сурово. С няколко думи, албумът е пиршество за сетивата, което лесно влиза в ума, душата и сърцето, без да има намерение да излиза оттам в близко бъдеще. Това е и един прекрасен пример за музикално бягство от реалността и разчупено мислене, като творбата на People in the Walls става задължителна за всички фенове на електронната музика. Заслужава си да я вкусите.

Ревюта за 2024 година
Ревюта за 2023 година
Ревюта за 2022 година
Ревюта за 2021 година
Ревюта за 2020 година
Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2003 - 2024
Изработка на уеб сайт