Ревюта
Група: Mänegarm      Албум: Fornaldarsagor      Автор: Sharon      Април, 2019
Mänegarm - Fornaldarsagor (ревю от Metal World)

След противоречивия “Legions of the North” и умерено издържания му наследник, носещ името на групата, шведското трио Mänegarm си даде необходимата почивка, за да преразгледа стратегията си и да се завърне със свежи идеи и безкомпромисен звук. След четиригодишна пауза, “Fornaldarsagor” е точно това, от което музикантите имат нужда.

Всички съставни елементи, изграждащи деветия им албум, са прецизно изчислени – лишените от пълнеж композиции са все пак достатъчно разгърнати, за да ти позволят да се потопиш в музиката без излишните отклонения, от които страдаше “Mänegarm”. По-скромното времетраене от 45 минути е напълно достатъчно, за да оцениш запазената марка от мелодичен фолк и блек метъл, придружена от текстове на шведски език, придаващи допълнителна автентичност на атмосферата в записа.

Докато “Sveablotet” посреща с екстремни рифове и изненадващи смени в темпото, Markus Ande издевателства върху китарата си и превръща “Hervors arv” в адска вихрушка, прекъсвана единствено от харш вокалите на Erik Grawsio и отчетливото езическо влияние във фолк мотивите. Бластбийтовете на Jakob Hallegren по време на “Slaget vid Brävalla” отвяват с лекота най-тежките моменти в “Legions of the North”. Химновата фолк балада “Ett sista farväl” внася контраст с меланхоличност и женски вокали, рисуващи картини на епични батални сцени от скандинавските легенди, вдъхновили Mänegarm. Цигулките и акустичните китари в “Dödskvädet” я превръщат в подходящ финал на екстремния дух на “Fornaldarsagor”.

Новото издание на шведите изненадва повече от приятно, нареждайки се като една от най-многопластовите творби в богатата дискография на Mänegarm. След силната заявка, музикантите могат да бъдат спокойни, че не само почитателите, но и предците им ще се гордеят с музикалния завет на “Fornaldarsagor”.

Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2013
Изработка на уеб сайт