Ревюта
Група: Imminence      Албум: Turn the Light On      Автор: Erdolliel      Май, 2019
Imminence - Turn the Light On (ревю от Metal World)

В периода между двата си последни албума Imminence пораснаха забележително – от никому известната група, появяваща се в някои фестивални плакати, през 2018-ма година същата тази група направи собствено турне и изнесе първите си разпродадени концерти пред лоялна фенбаза, изградена през последните години. 

Очевидно набрали скорост, през 2019-а година Imminence ни предоставят още едно доказателство за израстването си. “Turn the Light On”, е амбициозен проект, надграждащ над всичко постигнато досега, но и позоваващ се на миналото в същото време. Момчетата са се насочили в по-тежка от “This Is Goodbye” ерата посока, но без да пренебрегват елементите, които оформят характерния им стил – акомпанимента на цигулките на фронтмена Eddie Berg, както и суровите и неприкрити в емоциите си текстове.

Още с първите слушания на “Turn the Light On”, не е трудно да се забележи, че върху него е положено много старание. Всяка от тринадесетте песни е композирана с мисъл върху облика и цялостния дух на записа. Това ги прави единни, с плавни преходи помежду им и еднакво достойни да бъдат сингли. Изобщо, целият албум разказва история – за тъмнината в душата на индивида, демоните, криещи се в тази тъмнина, и опита за внасянето на светлината. Imminence са се потрудили усърдно той да има смисъл и цел, и да остави “отпечатък върху душите”. И затова всяко парче в “Turn the Light On” има значение.

Imminence e група, която не забравя откъде е тръгнала – буквално. В траклиста срещаме познато лице – “The Sickness”, в нов, акцентуващ върху оркестралните елементи аранжимент. Това е песента, с която всичко започва – сингълът с най-много слушания и причината името на момчетата от Малмьо да започне да се чува. Присъствието на именно този сингъл в “Turn the Light On” е отдаване на почит на миналото, спомен откъде тръгва всичко и колко далеч е стигнал съставът оттогава. И макар да е композирана преди години, “The Sickness” се вписва страхотно тук – очевидно Imminence са се усъвършенствали, но и са останали верни на себе си. Разглеждайки песните поотделно, се забелязват повече метълкор елементи, отколкото характерния за “This Is Goodbye” алтърнатив метъл. Поставя се категорично начало с “Erase”, която въвежда слушателите в тематиката на албума и комбинира двете ери от миналото. След това чуваме както по-леки, така и по-тежки тракове, като определящи са синглите “Paralyzed”, “Infectious” и “Lighthouse”.

В ядрото на записа обаче, както и в неговия край, стоят двете балади – “Death of You” и “Love & Grace”. В тях слушателят остава насаме с фронтмена Eddie Berg, пронизващите му вокали и акустичен аранжимент. Тези две балади определят същността на Imminence и това, което ги отличава – неприкритата емоция и струните на цигулката; музиката в чиста форма. “Love & Grace” поставя сърцераздирателен финал и оставя следа, правейки “Turn the Light On” албум, достоен да бъде запомнен.

Imminence не разочароват. Градейки пътя си в метълкор средите, те предоставят на слушателите си един труд, достоен да ги издигне на още по-високи места. И най-доброто за тях предстои.

Ревюта за 2024 година
Ревюта за 2023 година
Ревюта за 2022 година
Ревюта за 2021 година
Ревюта за 2020 година
Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2003 - 2024
Изработка на уеб сайт