Ревюта
Група: Whitesnake      Албум: Flesh & Blood      Автор: Лилкоff      Май, 2019
Whitesnake - Flesh & Blood (ревю от Metal World)

Първата мисъл, преминаваща през главата на средностатистическия рокаджия, когато разбере, че някоя от групите в графата „динозаври“ е издала нов албум, най-често е: „Тия не се ли изтъркаха вече?!“ И с право! На всеки трезвомислещ фен на твърдата музика вече му е писнало от плачевните опити на групи като Iron Maiden, Manowar и прочие да излязат от комфортната си зона. Има обаче и хора като David Coverdale, които са толкова голяма институция в бизнеса, че феновете му по-скоро биха се разочаровали от някоя негова радикална промяна. Само си представете “Ain't No Love in the Heart of the City” интерпретирана по метълкорски...

“Flesh & Blood” няма как да разочарова феновете на Whitesnake – стегнати парчета в подходящ за радиото формат и запомнящи се мелодични припеви, които, комбинирани с лесния за разпознаване глас на Coverdale, правят голяма част от композициите потенциални хитове. Единственото, което може до известна степен да не допадне на слушателите, е наличието на едва четири балади в албум, съдържащ петнадесет парчета. Всички знаем, че именно баладите са запазената марка на Coverdale и компания, но хубавото в случая, поне за почитателите на твърдия звук, е, че “Flesh & Blood” е може би най-тежко звучащия албум на бандата от едноименният “Whitesnake ’87” досега.

Тринадесетият студиен труд на Whitesnake не може да бъде определен като фатален, въпреки непрекъснатите рокади в състава на бандата – David Coverdale очевидно нацели ваксата и ако трябва да продължим да говорим на езика на ски-алпийските дисциплини, постигна доста високо класиране! Статистиката говори, че “Flesh & Blood” достигна челни места в европейските чарт класации – второ в Шотландия, трето в Германия и седмо в Англия. “Shut Up & Kiss Me” определено ще бъде хит номер едно от траклиста! Благодарение на този сингъл, пуснат около два месеца преди издаването на записа, критици и фенове започнаха да вярват, че Whitesnake могат отново да ни изненадат с нещо много добро. Разбира се, трябва да погледнем и към другите песни, заслужаващи внимание, а те не са една и две. Откриващата “Good To See You Again” дава нужния оптимистичен заряд на слушателя – динамично и лесно за запомняне парче, като в тази графа влизат още “Gonna Be Alright”, Hey You (You Make Me Rock)”, “Always & Forever”, “Sands of Time”, “Trouble Is Your Middle Name”, както и заглавната песен. Макар и най-скромна като продължителност, “Get Up” е една от най-открояващите се композиции тук – толкова скорост и енергия на едно място скоро не сме чували в изпълнение на Whitesnake. От четирите балади, единствено “Heart of Stone” звучи някак си не на място. Двата закриващи бонус трака, “Can't Do Right For Doing Wrong” и “If I Can't Have You”, са перфектно позиционирани и имат потенциал да станат следващите “Here I Go Again”, “Crying in the Rain” или “Is This Love”. Същото важи и за “When I Think of You” – нежна балада, която би допаднала на всеки, следящ творчеството на Whitesnake от 1978-ма до днешни дни.

Coverdale и бандата му са записали албум, който тепърва ще започне да жъне успехи. Дали обаче ще бъде приет добре от родната публика? Тазгодишното издание на Hills Of Rock в евростолицата на културата Пловдив ще покаже най-добре!

Ревюта за 2024 година
Ревюта за 2023 година
Ревюта за 2022 година
Ревюта за 2021 година
Ревюта за 2020 година
Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!
от Mad Max
Уникална БОЗА. Най-лошият им албум! Човек трябва да знае кога да спре, защото иначе започва да се излага. Липсата на качествен композитор оказва огромно влияние за качеството на албума. 3/10 от мен!

www.metal-world.info © 2003 - 2024
Изработка на уеб сайт