Ревюта
Група: Myrath      Албум: Shehili      Автор: Sharon      Май, 2019
Myrath - Shehili (ревю от Metal World)

Заслепяващо слънце, тишина, следи в пясъка, устремени към размит хоризонт… Пустинята оживява в експлозия от цветове и звук. Фантастични образи от легенди за древната земя са придружени от музика, носена от вятър, чието име познаваш дълбоко в себе си – Shehili. Потъвайки в пейзажите около теб, започваш да се чувстваш като у дома си, макар и да си странник тук.

Със същата гостоприемност, с която покориха на два пъти сърцата на българската публика, Myrath представят петия си албум и вървят по пътя към успеха, павиран от шедьоври като “Tales of the Sands” и “Legacy”. “Shehili” събира всичко, демонстрирано до момента, надграждайки го с характерните за музикантите увереност и стил. Ориенталско интро прелива в “Born to Survive” и “You've Lost Yourself” – парчета, звучащи като близкоизточна интерпретация на Symphony X, пречупена през призмата на Myrath. Този път музикантите залагат на повече прогресив, което не пречи на “Dance” да разгърне потенциала си с хитова мелодия и преливащите от енергия вокали на Zaher Zorgati.

За разлика от групите, използващи ориенталските ритми като екзотичен инструмент за разчупване на стила, Myrath преобразяват фолклорните си корени и достигат естествена симбиоза в музиката си, спестявайки излишни натрапчиви клишета. Това е видно и в “Lili Twil” – кавърът на мароканския певец Younes Megri е кратка кулминация, на която Zaher отдава глас и сърце. “No Holding Back” избухва във феерия от клавирни подложки, ударен бийт и мелодия, която ще помниш дълго. Kamelot-ската балада “Stardust” и традиционните напеви в “Mersal” водят до строго прогресарския финал на албума – ретро клавирите в “Darkness Arise” звучат като кръстоска между Derek Sherinian и Jon Lord, а “Shehili” отдава почит на родината по начин, присъщ единствено на квинтета.

Петият албум на Myrath е доказателство, че никога не трябва да имаш очаквания към тях – точно когато решиш, че си чул най-доброто, на което са способни, тунизийците записват най-определящия и завършен албум в дискографията си. Познавайки тенденцията да надминават себе си, очакваме още приятни изненади и нямаме търпение да се докоснем лично до магията на “Shеhili”.

Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!
от Mad Max
Нищо общо с първите им албуми. Много комерсиален албум, прекалено много ориенталски мотиви, все по-малко метъл. Разочарование за мен.

www.metal-world.info © 2013
Изработка на уеб сайт