Ревюта
Група: Twilight Force      Албум: Dawn of the Dragonstar      Автор: WingWriter      Юли, 2019
Twilight Force - Dawn of the Dragonstar (ревю от Metal World)

Ех, Twilight Force... идилия! Това е група, която ако не мразиш да обичаш, то със сигурност обичаш да мразиш. Вероятно когато в тълковен речник попаднеш на словосъчетанието Twilight Force, дефиницията ще бъде клише. Защото Twilight Force са точно това и досега по никакъв начин не се опитаха да ни убедят в противното. А последният им албум, “Heroes of Mighty Magic” (2016), беше толкова клиширан, че дори и като трагикомедия не може да бъде определен. То не бяха детски хорове, весели мелодийки, камбанки, еднорози и магьосници, то не беше чудо. Дисни си искат музиката обратно.

Какво се случва обаче в предстоящия да излезе съвсем скоро “Dawn of the Dragonstar”? Той се оказва на противоположния полюс. Изненадващо добър пауър метъл албум. Високоскоростен, с впечатляващи китарни сола и вокали. На моменти може би се усеща леко напудрен от множеството симфонии, но със сигурност това не е нещо дразнещо. Детските хорове вече ги няма, а камбанките са използвани по-мъдро. Песните са структурирани, което ще рече, че музикантите са решили да усъвършенстват композициите, вместо да се бутат в излишни прогресии, убиващи радостта от слушането. Дори притеснително дългата на пръв поглед “Blade of Immortal Steel” звучи много добре и не е разводнена.

В модела на изграждане на симфониите се открояват прилики с албуми на ReinXeed (вече Majestica), най-вече “Welcome to the Theater” (2012). Китарите пък на места правят препратки към DragonForce. В албума има всичко. Ако търсиш хитови героични припеви, обърни внимание на заглавната “Dawn of the Dragonstar”, “Winds of Wisdom” и “Valley of the Vale”. “Queen of Eternity” със силните си рифове ще се хареса на почитателите на неокласиката, а всички, които харесват гореспоменатите ReinXeed, задължително трябва да хвърлят по едно ухо на “Thundersword”, “Long Live the King” и “Hydra”. Впечатляваща е и “With the Light of a Thousand Suns” заради ориенталските си окраски – нещо, което не се среща често в творчеството на тази група.

Хубаво е, че шведите са си взели поука от направените в “Heroes of Mighty Magic” грешки. “Dawn of the Dragonstar” е стойностен албум, показващ огромната креативност на музикантите, стоящи зад композирането и изсвирването му. Twilight Force е млада група, която тепърва предстои да се доказва, а способностите на тези момчета, както и държавата, от която произхождат, им дават големи шансове да станат нещо голямо.

Ревюта за 2024 година
Ревюта за 2023 година
Ревюта за 2022 година
Ревюта за 2021 година
Ревюта за 2020 година
Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2003 - 2024
Изработка на уеб сайт