Ревюта
Група: As I Lay Dying      Албум: Shaped by Fire      Автор: Стако      Септември, 2019
As I Lay Dying - Shaped by Fire (ревю от Metal World)

Понякога промяната е позитивна сила. Не една група в историята на музиката е напускала сцената за години, търсейки нова креативна сила у себе си. Големите „завръщания” на състави от всякакъв жанр и ранг са довели до множество успехи и неуспехи. Сигурен резултат не може да има, защото времето променя хората, а вдъхновението е неконтролируема материя.

Само че в случая на As I Lay Dying преминаването в покой беше принудено от действия на органите на реда, които арестуваха вокалиста им. През 2012-а за последно чухме от тях. Сега, години по-късно, е време за поредното епично завръщане, като тук интересният въпрос е следният: тези обстоятелства могат ли да доведат до позитивна промяна?

Определено се усеща положената грижа в оформлението на албума. Квинтетът иска този труд да се усеща като завръщане, със своите моменти на затишие и разгром. Феновете на бандата ще се зарадват от факта, че те са запазили своето звучене и своята жанрова принадлежност. Западняшкият метълкор звучи с все сила, а трашърските пориви бликат от почти всеки трак. Няма време за глупости като „балади”, но умерената мелодика се прокрадва и обогатява определени парчета.

Но толкова години по-късно, това едва ли може да се нарече постижение. Вокалната работа е слаба, като в определени моменти обработката на крещенето е под всякаква критика. Цялостно, ниските тонове в по-голямата част от изданието са някакъв калабалък от баси, в който се губят и ритъмът, и рифовете. Повечето сола са посредствени, а в целия траклист има само един добър брейкдаун. Може да се каже, че има няколко докачливи припева, но въпреки всичко “Shaped by Fire” е еднообразен труд. За някои фенове именно това може да е ценното в работата на As I Lay Dying, но това няма как да доведе до препоръка.

В сферата на западния метълкор се случват чудеса. Някои групи си държат летвата безкомпромисно, а други влагат иновационни идеи в работата си. През 2019-а As I Lay Dying издават албум, който е толкова безинтересен, че се губи в собствения си шум. Седем години по-късно, това е просто поредното метълкор издание.

Ревюта за 2024 година
Ревюта за 2023 година
Ревюта за 2022 година
Ревюта за 2021 година
Ревюта за 2020 година
Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2003 - 2024
Изработка на уеб сайт