Ревюта
Група: Lycantrophilia      Албум: Metamorph      Автор: Alice      Ноември, 2019
Lycantrophilia - Metamorph (ревю от Metal World)

Ако имаш нужда от вълнуващо гмуркане до най-дълбоките и мрачни кътчета на европейската метъл сцена през 2019-а година, може би си намерил подходяща стартова точка – проектът Lycantrophilia. Това е малка, но всепоглъщаща черна дупка от звуци и сурови емоции, идващи право от сърцето на талантливия немски мултиинструменталист Isegrimm.

Isegrimm е 31-годишен музикант от Хесен, Централна Германия – главният композитор, изпълнител и аудио инженер, който дава живот на най-новото си творение, наречено “Metamorph”. Той също е и основният вокалист, отговорен за всички мъжки вокали, китари, клавири и дори програмираните барабани в записа. Всеки отделен детайл е продукт на собствените му усилия и отдаденост, а любовта му към музиката се усеща във всички песни тук.

Осъществен в края на 2018-а, проектът Lycantrophilia е съвсем нов в мелодичния дет метъл, но вече показва голям потенциал. Само с четири парчета новият му труд предлага много повече, отколкото някой е очаквал – новият, свеж и искрен подход на Isegrimm към едни от най-тежките стилове музика, изливащ сърцето и душата му в музиката, която твори.

“Metamorph” започва със заглавната и най-дълга от четирите песни, която създава мрачна хорър атмосфера, акомпанирана от демонични вокали, от които цялата ти кожа ще настръхне. Дори и почти всички текстове да са написани на родния на Isegrimm немски език (освен този на “Blood Sacrifice”), неговото изкуство успява да те докосне на много други нива освен лингвистичното. Единственото английско изпълнение, “Blood Sacrifice”, продължава в много по-енергична посока – тук можем да чуем и страхотните китарни допълнения, които показват още една от многото музикални заложби на Isegrimm. Третата композиция в “Metamorph” носи името “Krankes Herz” и интересен факт за нея е, че гост-вокалният принос е не на кого да е, а на неговата съпруга. Красивите ѝ нежни вокали са единственият невинен и ангелски елемент в преобладаващо злокобния запис, поставящ прекрасен баланс между “добрите” и “злите” части на EP-то. Съпругата му взема участие и в последната песен, “Wolfsgebet”, която също така е и посветена на нея от Isegrimm. Излишно е да изтъкваме, че колаборацията им е повече от вдъхновяваща.

Противно на популярното мнение, че в повечето случаи блек метълът и блек метъл лириките  нямат особено голяма дълбочина и значение, “Metamorph” прави препратки към много морални и философски теми и според Isegrimm, концепциите в албума се въртят около неща като “човешката натура и култура – импулса, инстинкта и морала”, както и около постоянната борба с вътрешните му демони. Едно е сигурно – цялостната идея на записа ще те накара да помислиш над живота, искайки да слушаш още и още. Впечатляващ и амбициозен, неочаквано значим и смислен, “Metamorph” определено си заслужава слушането.

И какъв по-подходящ начин да обобщим “Metamorph” от този цитат на самия Isegrimm: “Да, блек метълът има душевен свят – непонятен, саморазрушителен, шизофреничен… но и небесно красив.”

Ревюта за 2024 година
Ревюта за 2023 година
Ревюта за 2022 година
Ревюта за 2021 година
Ревюта за 2020 година
Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2003 - 2024
Изработка на уеб сайт