Ревюта
Група: Brothers of Metal      Албум: Emblas Saga      Автор: Warrior Of Ice      Декември, 2019
Brothers of Metal - Emblas Saga (ревю от Metal World)

След като неотдавна дебютираха триумфално на хеви/пауър метъл сцената, Brothers of Metal побързаха да превърнат набраната инерция в нов студиен запис, с който да затвърдят статута си на една от най-вълнуващите млади банди в жанра. Не е трудно да се направи наблюдението, че те вървят по стъпките на своите сънародници (и вдъхновители) Sabaton, които преди 15 години с подобна увереност и упоритост започнаха своя завоевателен поход. Предстои да видим дали този на Brothers of Metal ще е също толкова успешен, но пътешествието им обещава да е най-малкото интересно.

“Emblas Saga” може да не се отличава от “Prophecy of Ragnarök” с особени стилови нововъведения, но за сметка на това предлага по-разнообразни и поне толкова емоционални композиции, които остават за дълго със слушателя. В този смисъл албумът постига напълно целите си – наследява енергията на предшественика си и съхранява хитовия му потенциал, като същевременно дава на феновете нова колекция от парчета, звучащи познато, но не и идентично на старите. Къде свършва приемствеността и започва повторението е тема на безкрайни дискусии, но така или иначе е твърде рано да бъде отнесена към точно този състав.

Може би най-впечатляващо тук е постоянното качество на композициите. При все че бързо могат да се отличат потенциалните концертни трепачи (например “Kaunaz Dagaz”, “Njord” и “One”), всяка песен се вписва органично в целостта на албума и допълва останалите. Музикантите редуват енергичен метъл с ефирна акустика и равномерно разпръснати фолклорни мелодии – комбинация, която все повече започва да прилича на собствено, разпознаваемо звучене. Другото сериозно оръжие на бандата са тримата ѝ вокалисти: Ylva Eriksson, Joakim Lindbäck Eriksson и Mats Nilsson, чиито партии са аранжирани със завидно умение и придават много нужна дълбочина на иначе праволинейната музика. Що се отнася до текстовете, в тях шведската осморка отново оползотворява викингското си наследство, без да се взима прекалено на сериозно.

Макар да сме слушали далеч по-оригинални албуми от него, “Emblas Saga” е създаден с много характер, отдаденост и професионализъм, към които е трудно да останеш безразличен. В крайна сметка, Brothers of Metal не се стремят да са пионери, а просто да свирят любимата си музика. И го правят дяволски добре.

Ревюта за 2024 година
Ревюта за 2023 година
Ревюта за 2022 година
Ревюта за 2021 година
Ревюта за 2020 година
Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2003 - 2024
Изработка на уеб сайт