Ревюта
Група: Flame of Life      Албум: Red Sunset      Автор: Alice      Януари, 2020
Flame of Life - Red Sunset (ревю от Metal World)

След първото слушане на “Red Sunset”, сигурно ще се запитате, “Какво беше това, по дяволите?” Да, този албум може да се сравни с много неща, чувства и мисли, и всяка една от тях ще породи куп спорове, но същевременно записът ще бъде едно от най-авангардните, необикновени и неописуеми музикални издания, които ще чуете през живота си… ако сте достатъчно смели да опитате, разбира се. А дали си заслужава? Определено!

“Red Sunset” е третото и най-ново творение на бандата Flame of Life от Беларус. Ако все още не сте запознати с тях, пригответе се за многото предстоящи изненади. Подобно на музиката, която създават, историята им като група също е особено забележителна и бунтарска. Същото може да се каже и за самите членове на бандата, както и за странните обстоятелства, които ги събират.

Групата е основана през 2015-а година от китариста The Bottle и вокалиста Fazer. Всичко започва в Гомел, Беларус, със съвместните усилия на двамата екстравагантни и интригуващи музиканти. По това време и двамата работят по други експериментални рок проекти, но решават, че Flame of Life е перфектният начин да обединят талантите си в нещо по-голямо. По-късно готик рок басистът Dead Flower се присъединява към дуото. Интересен и всеизвестен факт за него е, че точно преди да стане басист на групата, Dead Flower живее в гробище… да, истинско гробище. След това се премества в студиото на бандата – със сигурност необичайно, но доста по-приятно местоживеене.

Първото EP на Flame of Life, “Atomic Cocktail”, излиза през януари 2016-а и, колкото и свежо и ново да е то за експерименталната сцена, за самата група е далеч от достатъчно. Те се стараят все повече и повече и в даден момент осъзнават, че всеки един жанр има прекалено много граници за тях, което има само едно решение – да създадат свое собствено звучене. Flame of Life издават втория си запис през 2017-а – едноименният им албум, създаден в чисто новия им стил, който те наричат “lazer”. Както самата банда обича да казва, този жанр има много общо с индъстриъл и ню метъла, но все пак е твърде различен, за да се смеси с тях или които и да било други жанрове музика.

След като поставят основите на кариерата си с изданията от 2016-а и 2017-а и след кратка едногодишна пауза, Flame of Life се завръщат отново – вече с петчленен състав. Заедно с новите попълнения, барабанистът The Cowboy и DJ Arxonix, поканен в групата от Fazer, те са готови с най-новото си творение.

“Red Sunset” отново е доста авангарден албум и със сигурност се различава от всичко друго, което сте чули напоследък. В него няма музикални граници, композиционни ограничения и правила. Flame of Life създават музиката си както поискат и не изглежда да са склонни да се променят заради когото и да е. Съдържащ цели 25 песни, “Red Sunset” е най-дългосвирещият им албум досега, който може да предложи много.

Ако Flame of Life са ни научили на нещо, то би било фактът, че абсолютната свобода и искреност в музиката не са за всеки, но ако им дадеш шанс, можеш да откриеш цели нови светове.

Ревюта за 2024 година
Ревюта за 2023 година
Ревюта за 2022 година
Ревюта за 2021 година
Ревюта за 2020 година
Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2003 - 2024
Изработка на уеб сайт