Ревюта
Група: Conception      Албум: State of Deception      Автор: Sharon      Март, 2020
Conception - State of Deception (ревю от Metal World)

След раздялата на Roy Khan с Kamelot дълго време бяхме лишени от присъствието на един от най-емблематичните гласове в тежката музика. Вокалистът, заради когото (и не само), легендите достигнаха до сърцата на хиляди почитатели, буквално изчезна от сцената и по всичко личеше, че повече няма да чуем нищо съществено от него. И докато Kamelot продължиха да се развиват благодарение на отличен заместник, феновете на Conception, дали тласък на кариерата на Roy с еклектичния си прогресив метъл, получиха неочакван подарък, поетапно оформящ се като нещо все по-специално:
 

  1. Roy Khan е отново с Conception;
  2. Групата е в оригинален състав;
  3. Готово EP и предстоящ албум.

EP-то “My Dark Symphony” (2019) даде ясна заявка за това какво можем да очакваме от албума, а да чуеш Conception в състав, създал едни от любимите ти прогресив творби поначало е събитие. Още по-шокиращо е това колко безпроблемно групата връща часовника към епохата на заглавия като “Parallel Minds” и “Flow”, имайки предвид, че от последния са изминали над две десетилетия…

От своя страна, музикантите звучат сякаш до вчера са се събирали на по бира в кварталния норвежки бар – харизмата и творческите им идеи струят от всеки тон в албума, облечен в познатата мистична атмосфера. С това стигаме до един от малкото проблеми в албума (заедно с неговата краткотрайност) – биваме атакувани с един куп идеи, които често звучат хаотично. Но след няколко слушания бандата е в свои води, “State of Deception” придобива ясен смисъл и започва да ти влиза под кожата. Conception покриват богат музикален спектър от мелодичните ретро рифове в “Of Raven and Pigs” през струнния аранжимент на “She Dragoon” до енергичната “By the Blues” и оркестралната пауър балада “The Mansion” (с участието на Elize Ryd от Amaranthe). Roy Khan не показва и следа от летаргия и най-сетне е в топ вокална форма, а колегите му звучат в унисон, лесно доловим от презаписаната “Feather Moves” и палитрата от музикални емоции в “Anybody Out There”.

Изтърканата поговорка за това, че хубавите неща отнемат време, важи с пълна сила за завръщането на Conception. В контраст с модерната лесносмилаема музика, норвежците ни предизвикват с албум, който ще изненада мнозина, преди да спечели място в сърцата им. И когато това стане, ще говорим за “State of Deception” като за поредната стъпка в еволюцията на прогресив сцената.

Ревюта за 2024 година
Ревюта за 2023 година
Ревюта за 2022 година
Ревюта за 2021 година
Ревюта за 2020 година
Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2003 - 2024
Изработка на уеб сайт