Ревюта
Група: Red      Албум: Declaration      Автор: Стако      Април, 2020
Red - Declaration (ревю от Metal World)

Сред членовете на клуба „християнски метъл“ Red определено са по-ъндърграунд. Често изпъкващ негатив в творчеството им са безкрайните минорни композиции – в лирически и музикален смисъл. Цели шест издания те сякаш се бореха да избягат от капана на навиците си, а в процеса изгубиха немалко довереници, които очакваха повече от тях.

7 обаче е магическа цифра. Из културите на много общности можем да зачетем факта, че това число е издигнато в някакъв култ. Вярва се, че носи късмет, почести и предвещава цялостно хубава съдба. През 2020-а Red издават седмото си издание – “Declaration”, което впечатлява още със замисъла на обложката си.

Само в първата минута на траклиста вече статуквото е разбито на парчета. Нечуван досега хъс беснее из музиката тук, а енергията направо чупи стъклото на волтметъра. Това безспорно е най-тежкото издание на състава до момента. За първи път в композициите има преобладаващо присъствие на тежки вокали, като Michael Barnes се справя чудесно с тях (с едно изключение, където проявява доза несигурност, която ще увенчаем като артистичен похват). Албумът отново е поставен предимно в минорните гами, но е изпъстрен с прихватливи хрумки, които грабват вниманието на слушателя. Феновете ще се зарадват, че групата не е изоставила стила си – тягостните цигулки и ревливите пасажи са още налице, но, за щастие, не са основата на този запис. Макар отново да се изследват негативни чувства, за първи път е погледнато към тях с друга настройка на емоционалния калейдоскоп.Християнските мотиви също се завръщат и сега са издигнати на пиедестал, а не просто сновящи зад кулисите. Но всичко това са само детайли около един силен, слушаем траклист.

“Declaration” звучи като албум, способен да постави Red в по-големи мащаби. Макар да не е цялостно надскачане, това издание показва сигурна стъпка във възходяща посока и доказва, че музикантите са събрали опит и търсят своето развитие. Любопитните вметки в композициите и новите, свежи сегменти в микса показват жажда за напредък.

Магическата цифра свърши своята работа – налице имаме един добър запис от група, която заслужаваше да издаде такъв. Но това, което ще последва оттук нататък, ще изисква работа, вдъхновение и още повече хъс. За феновете вече би било невъзможно да извърнат поглед назад, предвид покореното с този труд. Времето ще покаже истината, а дотогава “Declaration” може да ви прави компания.

Ревюта за 2024 година
Ревюта за 2023 година
Ревюта за 2022 година
Ревюта за 2021 година
Ревюта за 2020 година
Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2003 - 2024
Изработка на уеб сайт