Ревюта
Група: Cannibal Corpse      Албум: Violence Unimagined      Автор: Warrior Of Ice      Април, 2021
Cannibal Corpse - Violence Unimagined (ревю от Metal World)

Всякакви обобщения за приноса на Cannibal Corpse на този етап от кариерата им – след повече от три десетилетия на сцената и 15 дългосвирещи зверства – биха звучали нелепо. Достатъчно е да отбележим, че бащите на бруталния дет метъл още от самото си създаване неизменно поддържат изключително високо ниво на музициране, благодарение на което цял един жанр се равнява по тях. Най-прясното им студийно изчадие, “Violence Unimagined”, също не се отклонява от тази традиция.

На пръв поглед за институция от калибъра на американския квинтет иновации са не само трудни, но и излишни. При все това, групата прави поредна малка крачка в еволюцията на стила си, този път посредством все по-технично и разчупено звучене. За това в огромна степен е отговорен дългогодишният им продуцент и легенда в екстремния метъл Erik Rutan, вече в ролята на пълноправен китарист. Безмилостното насилие над сетивата, което сме свикнали да ни нанасят Cannibal Corpse, сега е обогатено от енергични, ритмово раздвижени постройки, още по-виртуозна рифовка и зверски сола. Всичко това заставя към неудържимо куфеене, свирене на въображаеми инструменти или (по-вероятно) разчленяване с бичкия на дразнещия съсед от горния етаж, чието любимо занимание е да озвучава блока с Ивана в 2 часа сутринта.

“The butchery will never stop!” – реве огромният George “Corpsegrinder” Fisher в откриващата касапница “Murderous Rampage”. И наистина, до края на тези 43 минути така и не се среща дори намек за каквато и да е проява на милост. Нещо повече, тук откриваме някои от най-грабващите композиции на бандата в последно време: белязаната от умопомрачителни смени в темпото “Necrogenic Resurrection” е зловещо обещание за сблъсък с немъртви ужаси, докато не по-малко разнообразната “Follow the Blood” изненадва с неочаквано мелодично солиране. Закоравелите рецидивисти Alex Webster и Paul Mazurkiewicz достигат безумни нива на тежест в “Ritual Annihilation”, а граничещата с грайнд “Overtorture” включва може би най-маниакалните и бързи вокали на Corpsegrinder до момента. “Cerements of the Flayed” слага подобаващо обезпокоителен завършек на кървавия опус със своите смазващи рифове и не по-малко възпитателен текст за носене на кожата на одрани живи клетници.

“Violence Unimagined” е истински празник за всеки любител патолог, квартален психопат или просто ценител на гротескното. Верните следовници на Cannibal Corpse ще получат точно това, което искат и очакват от своите кумири, а всички останали могат и трябва да се готвят за предстоящия апокалипсис на животните.

Ревюта за 2024 година
Ревюта за 2023 година
Ревюта за 2022 година
Ревюта за 2021 година
Ревюта за 2020 година
Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2003 - 2024
Изработка на уеб сайт