Ревюта
Група: Beartooth      Албум: Below      Автор: Стако      Юни, 2021
Beartooth - Below (ревю от Metal World)

Ако заговорим за видове музика в модерния свят, няма да отнеме дълго време да открием, че звуковите изкуства са по-пъстри и по-разновидни от всякога – до степен, в която имаме цели артосфери вътре в определен жанр. Феновете на тежката музика могат да се насладят на този феномен, защото именно метълът се оказва един от най-ковките жанрове – колко иронично.

В този ред на мисли, Beartooth са продукт на уникалното състояние на тежката музика. Запознатите с тях не могат да отрекат бруталния им звук, нито вдъхновенията от класическия рок. Не могат да бъдат пренебрегнати и пънкарските примеси или мелодичните вокални партии. И от тази амалгама на любовта към агресивната музика стигаме до “Below”.

Американците не предават феновете си – интродукцията е колкото типична, толкова и очаквана. Този път е по-близка до Cancer Bats, отколкото до мелодичния метълкор. Това се оказва просто стилистичен избор, повлиян от световното състояние, защото мелодиката се завръща, рамо до рамо с ритмичната, първична тежест. Миксовете също си позволяват заигравка с теми от различни жанрове, включително поп, което е и очаквано, предвид актуалните тенденции. На всички фронтове, Caleb Shomo впечатлява със сладникаво дрезгавия си глас и мащабните си крещящи вокали. Експлозия след експлозия, в този траклист трудно се намира време за почивка – факт, който ще придобие различно значение в зависимост от слушателя. Beartooth не изневеряват на стила си и в лирическо отношение също – бунт, ярост и недоволство се редуват да обменят токати с вашето его, докато музиката гърми в ушите ви. Този път композициите и мастерингът позволяват да проличи по-мелодичната и креативна страна на рифовките на бандата, с което затвърждават опита си. Музикантите се оказват майстори на правия ритъм, не само защото го мелодизират добре, но и защото вече знаят как да го украсяват безкомпромисно. И през цялото това мелачката не спира, без излишен пълнеж и безполезни балади. В този албум има само нужното – минимална идея, която черпи от множество видове минимализъм, създаваща уникален тип богатство.

“Below” затвърждава Beartooth като сериозен претендент с обещаващо бъдеще. Въпрос на време е да разберем дали групата ще се затвърди като вечно вариативна креативна сила или като прогресивна еволюция на едни прости основи, положени с любов и грижа. Но това време ще минава неусетно, ако продължават с такива издания.

Голяма чест е, че именно такъв стил се развива в наше време. Това е не просто коментар над състоянието на музикалната сцена в момента, но и един чудесен пример, че усещането за нещо не го дефинира. Доколкото си струва да идолизираме гении и инструментални майстори, несъмнено си струва да ценим и актуалното. И ако не го бяхте забелязали, то с такъв мощен звук несъмнено ще му обърнете внимание сега.

Ревюта за 2024 година
Ревюта за 2023 година
Ревюта за 2022 година
Ревюта за 2021 година
Ревюта за 2020 година
Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2003 - 2024
Изработка на уеб сайт