Ревюта
Група: Wormwitch      Албум: Wolf Hex      Автор: WingWriter      Септември, 2021
Wormwitch - Wolf Hex (ревю от Metal World)

С третия си албум Wormwitch показват, че нямат намерение да бъдат банда, която творчески ще стои на едно място. Очевидно е, че “Wolf Hex” е много по-различен от излезлия през 2019-а “Heaven That Dwells Within”. Само поглеждайки двете обложки, ще стигнеш до този извод. За разлика от предшественика си, “Wolf Hex” е първичен и суров, но на едно по-гаражно ниво. Тук канадците са успели много добре да съчетаят блек с кръст, за да докарат нешлифованото звучене, което феновете и на двата стила харесват. А обложката, макар и семпла, се набива на очи и красноречиво описва музиката.

Въпреки всичко, “Wolf Hex” не е перфектен. Музикантите са се опитали да творят в рамките на златната среда на фюжъна, но в някои аспекти като че ли са прекрачили границата. Продължителността на албума, както и дължината на повечето песни, не позволяват пълното разгръщане на потенциала на парчетата – особено когато говорим за блек метъл. На редица места, тъкмо когато очакваш да се случи нещо интересно, идва финалът. И за капак закриващото парче е кавър на Metallica, който е изсвирен добре, но от него няма никакъв смисъл. Без десетото парче, “Wolf Hex” нямаше да е албум, а EP. И може би щеше да е по-добре така. В сравнение с “Heaven That Dwells Within” това издание звучи незавършено и прибързано, макар идейно и творчески да надгражда постигнатото от групата до момента. Другият неприятен момент е подвеждащото усещане за дълбочина, което албумът оставя. Обикновено това е добра черта, но в случая след второто слушане “Wolf Hex” спира да разкрива нови елементи – в един момент започваш да търсиш нещо допълнително, което така или иначе го няма тук.

Въпреки очевидните минуси, в третия дългосвирещ запис на Wormwitch няма слабо парче. Седем от общо десетте песни в траклиста са на много високо ниво. Типичните са стила скоростни ударни в съчетание с мръсния бас звук създават перфектна подложка за мелодичните китарни рифове, които изобилстват и няма как да не зарадват феновете на банди като Mgla и Uada, че дори и на някои по-фолкърски проекти като Falkenbach и Kampfar. А качеството на студийния запис този път е повече от задоволително. Няма да чуеш изчистената кристална продукция на “Heaven That Dwells Within”, а точно обратното – суров звук, концентриращ се в центъра на микса, без да търси модерна пространственост. С други думи – блек метъл по класически стандарти.

Wormwitch са млада група и като такава нямат особено богата дискография на този етап. “Wolf Hex” е добро попълнение, но неговата роля по-скоро ще е на преходен албум. От него се очаква да зададе бъдещата посока на музикантите. Ще разберем дали си е свършил работата, когато излезе диск № 4.

Ревюта за 2024 година
Ревюта за 2023 година
Ревюта за 2022 година
Ревюта за 2021 година
Ревюта за 2020 година
Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2003 - 2024
Изработка на уеб сайт