Новини
Сайкъделик & алтернативна рок вечер с CRAANG от Гърция и SOUNDPROPHET в клуб *Mixtape 5*
Автор: Warrior Of Ice
02 Декември, 2015
Сайкъделик & алтернативна рок вечер с CRAANG от Гърция и SOUNDPROPHET в клуб *Mixtape 5*

Гръцката сайкъделик формация CRAANG се завръщат на родната сцена със съвместен концерт с българската алтернативна група SOUNDPROPHET. Концертът ще се проведе този петък 04.12 във столичния клуб *Mixtape 5*. На предварителни продажби билетите струват 8лв, на място 10.

Освен албума "To The Estimated Time of The Universe", който CRAANG представиха на първия си концерт в София и спряха дъха на десетки фенове, ще чуем и нови неща, които досега не са представяни никъде другаде. SOUNDPROPHET не остават по назад, като от тяхна страна ще чуем също нови парчета с характерния им пророчески саунд.

За тези, които не познават групите, ето малко повече информация, въпреки че най-добрият начин да усетите силата на музиката им е да дойдете на концерта им.

Гръцката ъндърграунд сцена наистина ни дарява със страхотни групи. CRAANG са едно от тези златни кюлчета, способни да ни отведат някъде там далеч и заглавието на първия им албум е достатъчно красноречиво -  "To The Estimated Time of The Universe" - космически трип, състоящ се от четири дълги хеви джем-а, наситени с много атмосфера. Феновете на MONKEY3 ще оценят звука на CRAANG. Затова ако искате да си оставите съзнанието да се слива с другите измерения и да бъде буквално смачкано от фъз-а, елате и споделете момента с нас още този петък.

SOUNDPROPHET e рок група, oснована през 2010 в София. Музикантите са силно повлияни от алтернативната, инди и гръндж сцена, както и от класическия хард и хеви рок. В самото начало бандата взима участие в няколко издания на традиционните фестивални вечери „Сиатъл Найт”, където е една от малкото групи, които представят и своя авторска музика. Мрачният интровертен рок, който струи още от първите парчета на бандата, навява препратки към най-добрите години на алтернативната вълна от 90-те.

След изключително силни три години, множество клубни и фестивални участия (включително две издания на Wrong Fest), в края на 2013 г. групата издава своя дебютен албум “More Than Any Spoken Words”. Тавата се приема изключително добре за ъндърграунд албум изцяло продуциран и издаден от самите музиканти. Структурата на парчетата е стегната, влиянията преливат от „Сиатъл” през „прог” и арт рок елементи, но „меланхоличната атмосфера е налице – много болка, градски мрак и самота”.

Виж повече за: CRAANG, SOUNDPROPHET
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2003 - 2024
Изработка на уеб сайт