Ревюта
Група: Conan      Албум: Revengeance      Автор: Shogot      Януари, 2016
Conan - Revengeance

Последния път, когато писахме за английското трио побеснели носорози Conan – както може би е редно да ги наричаме всеки път – те вече си бяха изградили репутацията на една от най-тежките тежки банди на планетата. За да изковеш албум с размерите на “Blood Eagle”, техния втори боен чук, се изисква особен вид ентусиазъм (в това да смажеш някого като муха). И точно тук е ключът към възхитителния краен резултат – заразяващият, почти детински възторг на Conan в неуморната им дуум игра. Колкото повече черепи пръсват, толкова по-широки стават усмивките им. Истински симпатяги.

Добре де, това за симпатягите си го измислих. Всъщност тези юнаци положително са едни адски грозни копеленца. За наша радост музиката им също е такава.

Говорейки за музика, в контекста на случващото се в световната сцена “Revengeance” идва необременен. “Blood Eagle” се появи в ерата на последния голям дуум ренесанс през 2014-а, с което моментално зае функцията на пречиствателна станция за целия жанр. Тук рядко има мелодия. Преобладаващата емоция е гняв. Песните са по-скоро скелета на песни. Никакви отклонения, никакви излишни глупости – просто грамаден риф, ужасяващ дисторшън и кошмарните вопли на Jon Davis. Толкова е гадно, че не можеш да не го заобичаш.

“Revengeance” също е гаден. Адски гаден! С изключение на подобрената продукция и различния лирически подход на Davis – в противовес на разхвърляните абстрактни изречения на “Blood Eagle” сега имаме нещо, което максимално се доближава до истински текст на песен – този албум е поредното свидетелство за веселия факт, че Conan са замръзнали във времето. “Revengeance” е “Blood Eagle II” или, казано по друг начин, “Monnos III”. Но повторението никога не е било толкова вълнуващо. Не и на 15-ия път!

Ето какво ще направим сега. Взимаме шестте песни на “Revengeance” и изживяваме всяка една от тях поотделно. Все едно издават Dream Theater, с тази разлика, че далеч не е толкова тъпо. Започваме.

“Throne of Fire”

- Божичко!

“Thunderhoof”

- Главата ми ще се пръсне!

“Wrath Gauntlet”

- Защо ми го причиняваш, Jon?!

“Revengeance”

- Спри, моля те…

“Every Man is an Enemy”

- Моля… те…

“Earthenguard”

- Болииии…

И действително, приятелю, боли. До самия край. Слушах “Revengeance” и умрях. Направи го и ти.

Ревюта за 2024 година
Ревюта за 2023 година
Ревюта за 2022 година
Ревюта за 2021 година
Ревюта за 2020 година
Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2003 - 2024
Изработка на уеб сайт