Ревюта
Група: Dying Fetus      Албум: Descend into Depravity      Автор: MetallicaAntiFan      Ноември, 2009

 

Тази година буквално бяхме заляти от дет метъл заглавия, било то известни на всеки екстремен фен, или на младоци, чиито композиции чисто и просто прочистват ушните ви канали, опитвайки се да създадат нещо иновативно. Групата, за която пиша, може би спада по малко и в двете графи. Първо, защото това са Dying Fetus! И второ - защото са една от малкото групи, успели да кръстосат стилове като хардкор, грайнд и дет метъл, а впоследствие благодарение на тях за добро или зло да чуваме все по–често и за нововъведения отскоро подстил в дета – деткор.

Dying Fetus не ни накараха да чакаме много. Точно две години изминаха от последното клане – “War Of Attrition”, и ето ги пак, сътворили един брутален опус. “Descend Into Depravity” бележи почти десетилетие от появата на първия дългосвирещ запис от лейбъла Relapse Records – “Destroying The Opposition”. И все пак, макар след толкова време, Dying Fetus не са тръгнали отново да създават нещо ново и иновативно, така че не се надявайте да чуете революционна музика, а просто много качествен брутален дет метъл със страхотна продукция. Помпащите насечки, константните бластбийтове, режещите рифове и адски дълбокото грухтене на John Gallagher, произлизащо сякаш от ада, ще ви накарат да си размажете главите в стената.

Без лигавщини и разни интрота, албумът започва така, както би било удачно и да завърши – на скорост. Падането на глави започва с “Your Treachery Will Die With You”, последвана от бруталните “Shepherd’s Commandment” и “Hopeless Insurrection”, та до ултра бързата, наблъскана с бласт насечки, звучащи като разярен банцик рифове и резки смени в темото “Conceived Into Enslavement”. Идва ред и на втората част от албума, която е и по–бавна. Стартът е даден от “Atrocious By Nature”, а балтиморци забиват стегнато и много професионално, и преди да сте се усетили, вече сте се натъкнали на едноименната песен. Едни от най-мощните и дълбоки грухтежи са представени в предпоследната вратотрошачка “Аt What Expense”, а когато става въпрос за смазващо бързи рифове, насреща идва най–кратката и последна песен в албума – “Ethos Of Coercion”.

След толкова много години съществуване на Dying Fetus, така и не се появи достоен техен заместник, който да носи и частица от груув отношението на хардкора в най–бруталните регистри на дет метъла, което тези екстремисти патентоваха. Единствената ми критика е, че някои от солата никак не се вписват в албума поради мелодичност. Но имайте едно наум, защото дори и с мелодични сола, Dying Fetus владеят!

Ревюта за 2024 година
Ревюта за 2023 година
Ревюта за 2022 година
Ревюта за 2021 година
Ревюта за 2020 година
Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2003 - 2024
Изработка на уеб сайт