Ревюта
Група: Evile      Албум: Infected Nations      Автор: Shogot      Август, 2009

 

Когато преди две години се появи дебютният албум на Evile, той мигновено получи заслужено внимание и бе подобаващо оценен от всички страни. Сега, “Enter the Grave” вече е всепризната траш класика и един от най-големите опуси в този стил за последното десетилетие. Основани през 2004, младоците от Англия светкавично бързо преминаха от ниво “гаражна банда” до “най-голяма млада надежда в траша”. Подобен скок е непосилен за почти всички групи от новата вълна в жанра като Solitary, Rumpelstiltskin Grinder или Trenchfoot, които наистина са яки, но и обречени да останат обикновени еднодневки - колкото да влязат в колекциите на фанатизирани фенове, без обаче да са създали нещо значимо. С отлива на вълната, си отиват и те. Evile, за разлика от тези групета, със сигурност ще си осигурят място в историята. Те оползотворяват таланта си, като се сцепват от труд. Подгряваха на Megadeth, спечелиха признанието на класици като Onslaught, а хубавото за момчетата изглежда тепърва предстои. След ритащия задници и съдиращ кожа първи диск, дойде времето за новата лудница - "Infected Nations". Във всяко отношение това е амбициозна творба. Обложката е дело на гения Michael Whelan, сътворил артуърка на култовото второ Obituary - "Cause of Death".

За записите британците отново са наели легендарен продуцент. “Enter the Grave” мина през Flemming Rasmussen – човекът, ошлайфал саунда на велики албуми на Metallica, Morbid Angel и Аrtillery. Сега зад пулта е седнал Russ Russell, работил с Napalm Death, Dimmu Borgir, Amorphis. “Infected Nations” вади абсолютно перфектен звук. Що се отнася до музиката, деветте парчета в албума са на едно равнище с класиките, намерили място в дебютния Evile. Пак притежават много от онези спиращи дъха моменти, но им трябва повече време, за да отлежат. Доста по-усложнени композиции, които след няколко завъртания бавно, но сигурно превземат ума на слушателя и трайно се настаняват във главата му. Абсолютно всяка песен е мрачна и титанична, мотивите яростно се менят. Рифовете са безумно тежки, а гласът на Matt Drake е меко казано демоничен. Появяват се и наченки на прогресивност, особено в зашеметяващия единадесетминутен финал - инструментала “Hundred Wrathful Deities”.

В “Infected Nations” ще открият своя албум на годината фенове на старите Slayer, Onslaught, Exodus, Sepultura и въобще тоталната олдскуул злоба - от тази, която неминуемо те разкъртва. Това е и задачата, която Evile са си поставили. Те не са тук за пари и за слава (но ще получат и от двете), а за да премажат фасоните на колкото се може повече народ, свирейки любимия си траш.

Ревюта за 2024 година
Ревюта за 2023 година
Ревюта за 2022 година
Ревюта за 2021 година
Ревюта за 2020 година
Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2003 - 2024
Изработка на уеб сайт