Ревюта
Група: Melancholic Journey      Албум: Existential Emptiness      Автор: WingWriter      Октомври, 2016
Melancholic Journey - Existential Emptiness (ревю от Metal World)

Блек метъл сцената в България бележи особен прогрес в последните години – появиха се много добри проекти, които ни доказаха, че и при нас може да вирее тази музика. Melancholic Journey е безспорно част от вълната, макар и името да не е толкова популярно, колкото например са Sources of I или Belgarath. Основната причина за това е, че Melancholic Journey е едноличен проект, който не може да се похвали с активна концертна дейност... всъщност такава изцяло липсва. Затова пък тази година под това име излиза трети албум – постижение, с което малко родни (и не само блек) групи могат да се похвалят.

“Existential Emptiness” се появи съвсем скоро в Интернет пространството, спонтанно, без предварително обявена премиерна дата. И сега, както и в предните издания, музиката, текстовете и цялата студийна работа са дело на Oväder, който освен в Melancholic Journey, е основно лице и зад инструменталния спийд метъл проект Enodia. “Existential Emptiness” звучи като естествено продължение на “Зимни Поверия” от 2012-а година. Хубаво е, че има развитие и прогрес. С всеки следващ албум летвата се вдига по-високо. Тази година Oväder ни представя четири пълнокръвни песни с вокали и само един инструментал, ако не броим интрото и епилога. Музиката е точно това, което очакваш да чуеш, прочитайки името – красива, меланхолична, бавна. Особено внимание е обърнато на клавирите, които придават атмосферичност и завършеност на композициите, а въведението и епилогът са концептуално свързани в красиво клавишно произведение, подкрепено от струнна секция – достойно за учебниците по музика. Барабаните са програмирани, като това си проличава единствено от някои неестествено подредени ритми на определени места. От друга страна, звученето им е максимално добро и не оказва негативно влияние върху музиката.

“Existential Emptiness” пристига с компактната продължителност от около 40 минути, като така не остава място за пълнежи. Всяко парче е поставено на точното му място. Освен четирите пълнокръвни песни, внимание заслужава и инструменталът “Melodies Of an Empty Existance”, който неслучайно е поставен в центъра на албума. Атмосферичното китарно изпълнение на Oväder впечатлява и съвсем естествено може да насочи вниманието ти и към Enodia, чийто единствен албум е изпълнен с подобни произведения.

С новия си албум Melancholic Journey показва, че е един от най-постоянните български проекти. Това не важи само за блек метъла, а за музиката в България като цяло.

Ревюта за 2024 година
Ревюта за 2023 година
Ревюта за 2022 година
Ревюта за 2021 година
Ревюта за 2020 година
Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2003 - 2024
Изработка на уеб сайт