Ревюта
Група: Annotations of an Autopsy      Албум: II: The Reign of Darkness      Автор: MetallicaAntiFan      Септември, 2010

 

Второто издание на англичаните Annotations Of An Autopsy е сериозен скок в средите, обитавани от банди като Trigger The Bloodshed и Success Will Write Apocalypse Across The Sky, a и в цялата тази противоречива деткор сцена, която силно нашумя през последните няколко години, но притежава свои оригинални идеи и добри качества, които силно го разграничават от останалите.

“II: The Reign Of Darkness” е силен албум не само поради факта, че е много тежък и същевременно написан с мисъл (а притежава и невероятно злокобна атмосфера), но и по редица обективни причини. Нека започнем с пустия деткор. Какво за него? Ами, бандата се е абстрахирала от това да трепе брейкдауни във всяко парче – те са поставени на добре преценени стратегически места, без да развалят удоволствието от песента, а да инжектират допълнително агресия със своята стегната насеченост. Вокалите от друга страна са по-дълбоки, а ниските дранета са сведени до минимум. При китарите е почти същото - настройката им в по-ниските регистри е за сметка на тези във високите тонове, най-често във вените на Morbid Angel и американската слъдж сцена. Най-приятно се оказва това, че всякаква форма на композиционни повторения в албума почти не се среща, което е похвално не само за толкова млади музиканти, а и за по-възрастни и опитни такива, независимо от стиловата принадлежност.

Въпреки че имаме “преплитанe” на двете школи, албумът носи модерна продукция. Звукът е много пипнат и придава едно стерилно усещане, като резултатът е доста ефектно втежняване. Композиционното израстване на петимата се изразява не само в дължината на песните, но и в целенасочеността и оригиналността на самото изпълнение. Често ще се натъкнете на над петминутни парчета, които приковават вниманието със своите извънстереотипни похвати. Чувството, което обаче оставя “The Reign Of Darkness”, е много приятно, не само заради самата музика като обект на вдъхновение, но и като цялостно усещане за маниакална педантичност към дребния детайл. А композициите биват разнообразявани с елементи от всякакво естество, дали със смяна в скоростта, дали с бавни тежки рифове или пък синтетични, разкашкващи мозъка ефекти.

Не се опитвам да наложа мнение или да накарам когото и да било да отдаде заслуженото на този албум, нито пък съм тук, за да ви убеждавам, че това е нещо, което не трябва да пренебрегнете. Знам обаче, че хората, които не са музикално предубедени и искат нещо зверски тежко, на което да се сцепят, могат да си пуснат “II: The Reign Of Darkness”. А истината е, че Annotations израстнаха както в инструментално, така и в композиционно отношение; абстрахираха се от клиширания брейкдаун и разнообразиха музиката с разнообразни елементи, което несъмнено е само в тяхна полза.

Ревюта за 2024 година
Ревюта за 2023 година
Ревюта за 2022 година
Ревюта за 2021 година
Ревюта за 2020 година
Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2003 - 2024
Изработка на уеб сайт