Ревюта
Група: Falloch      Албум: Where Distant Spirits Remain      Автор: Sharon      Август, 2011

 

Falloch е първи проект на Andy Marshall и Scott McLean - шотландци с достатъчно смелост, за да облекат голата си философия в музика. Скромното им наглед начинание доказва, че реалността често се оказва измамна – дебютът “Where Distant Spirits Remain” е всичко друго, но не и остатъчен продукт на сивкав и безжизнен материал. Дали заради липсата на договор с лейбъл по време на записите или не особено пробивната музикална история на родината си, те са дали всичко от себе си, създавайки съкровище, готово да се нареди в колекцията на най-успешните и в случая неочаквано силни дебюти за годината.

Наличният брилянт е нешлифован, но самоделната продукция работи на пълни обороти в позва на шотландците. По-суровият и необлагороден звук пасва идеално на седемте пиеси, посветени както на заобикалящата, така и на собствената ни човешка природа с всичките й недостатъци. Именно в тях обаче Falloch откриват красотата, вдъхновила опуса им. Въпреки че черпят идеи от майстори като Agalloch и Alcest, момчетата се стремят към стил, намекващ за бъдещ висш пилотаж в областта на атмосферичната музика, фолка и пост-рока.

Конструкцията на записа се крепи върху четири основни “носещи колони” - десетминутни постановки, разделени от ефирни интерлюдии. Внезапно впечатление оказват чистите вокали в стила на братята Cavanagh в късните Anathema, а акустичните китари и натурални звуци като бриз и пенливи вълни придават искрица живот на картината със задушевна музика. Идилията се “нарушава” единствено от екстаз от плътни рифове и приглушени крясъци за цвят. Кратки песнопения за любителите на женските вокали красят “Where We Believe”, интерлюдията “Horizons” рисува приказни пейзажи под звуците на тъпани и флейти, характерни за ню ейджа; “The Carrying Light” гали сетивата с хармонии от струнни и клавишни инструменти, съчетани в перфектен унисон, достигащ апогея си в “To Walk Amongst the Dead”. Финалът “Solace” оставя слушателите във властта на меланхолията, докато музикантите подписват творбата си с eдин последен пасаж на пиано...

...с което отшумява участието и на най-специалния им гост - “Where Distant Spirits Remain” съчетава цялата Красота, поканена от шотландците в един албум, подвластен изцяло на силата й. От първия до последния звуков детайл и дори самата обложка няма съмнение, че Falloch са отворили широко сърцата си за нея и са склонни да я споделят с всеки, готов да се докосне до музика, намираща се близо до божественото съвършенство.

Ревюта за 2024 година
Ревюта за 2023 година
Ревюта за 2022 година
Ревюта за 2021 година
Ревюта за 2020 година
Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2003 - 2024
Изработка на уеб сайт