Ревюта
Група: Monster Magnet      Албум: Mindfucker      Автор: Alice      Март, 2018
Monster Magnet - Mindfucker (ревю от Metal World)

Зимата постепенно си отива, температурите започват да се катерят над нулата и възниква мисълта дали не е време за смяна на дъждовния и (само)убийствен дуум метъл плейлист с нещо по-жизнерадостно и топлокръвно. За щастие, предвидливите Monster Magnet вече имат готово решение и на този казус. Е, запознайте се с “Mindfucker”.

Записът съдържа десет песни, първа от които е “Rocket Freak” – класическо Monster Magnet парче, пълно с енергия, бързи рифове, не особено приличен и смислен текст и е съвсем възможно да представлява съвременната адаптирана версия на “Rocket Queen”. “Soul” следва същия фабулен сценарий, както впрочем и останалите осем парчета, затова и е доста трудно да се опишат поотделно с нещо прекалено характерно, но две-три от тях ясно се отличават с няколко по-свежи идеи. Заглавната “Mindfucker” например е като песен на Kiss на анаболи, където лирическата обстановка тотално се mindfuck-ва. Ако имате някакви съмнения по въпроса, може да обърнете специално внимание на “Teasin’ the worm with your nuclear churn, the girl with cyclopean eye.” Хм?

“I’m God” е още едно от по-интересните попадения, където наркотиците явно са си казали думата и са спомогнали за блус, груув, фюжън и стоунър метъл влиянията, които се прокрадват от време на време. “Drowning” продължава започнатото и още повече засилва създадената от “I’m God” атмосфера, а едни най-добрите китарни моменти в целия албум я правят изключително запомняща се. Последвалите ”Ejection” и “Want Some” отново имат по-класическо и хитово Monster Magnet звучене, примесено с много пънк, което обаче се губи в по-баналните и леко скучни “Brainwashed” и “All Day Midnight”. За радост “When the Hammer Comes Down” спасява положението точно навреме и завършва достойно записа като най-тежкото, най-доброто и най-идейно парче в него.

“Mindfucker”, както си личи и по самото му име, е поредното доказателство, че на американците от Ню Джърси отново не им дреме. Не им дреме достатъчно, че да измислят нормално заглавие на албум, не им дреме и че, както обикновено, този албум няма да покаже почти нищо ново. Както знаем, Monster Magnet са от музикантите, които изобщо не си падат по изненадите. Добре разработената им хард рок формула с щипка пънк и психеделия вече почти три десетилетия работи безотказно, затова и никой няма намерения да я променя. В “Mindfucker” отново няма нито дълбоки размисли, нито кой знае колко сложна музика, а за експерименти и стилови промени няма как да стане дума. Всичко е просто и ясно. Това е и причината толкова много фенове да ги следват неотклонно през годините – защото получават точно това, което очакват и както го очакват. Без да се напрягат много и без да полагат никакви усилия, всичките им видове лоши настроения са елиминирани чрез големи количества непринуден и закачлив рокенрол. А отговорът на “Are there happy endings? Is there a sun up in the sky?” определено е да.

Ревюта за 2024 година
Ревюта за 2023 година
Ревюта за 2022 година
Ревюта за 2021 година
Ревюта за 2020 година
Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2003 - 2024
Изработка на уеб сайт