Ревюта
Група: Blind Guardian’s Twilight Orchestra      Албум: Legacy of the Dark Lands      Автор: WingWriter      Октомври, 2019
Blind Guardian’s Twilight Orchestra - Legacy of the Dark Lands (ревю от Metal World)

Така, преди да продължиш да четеш надолу, дай да уточним нещо – това не е точно албум на Blind Guardian. Но ако си фен на тази група, информацията едва ли е нова за теб. Blind Guardian’s Twilight Orchestra е мистериозният проект на немските легенди, за който само се гадаеше, говореше се от време на време, но годините си минаваха, а следа – никаква. До този момент.

Още от 90-те години се говори за този изцяло оркестрален албум, който ще потопи фена в най-дълбоките дебри на фантастичния свят, който музикантите от Blind Guardian изграждат в рамките на десетилетия. И сега най-накрая му дойде времето. Големият въпрос е заслужаваше ли си чакането. Съдейки по противоречивите реакции на феновете, май не съвсем. Работата е там, че похватите на класическата музика в метъла са супер, когато се използват, за да подсилят ефекта на, нали знаеш, метъла. Обаче да решиш, че е добра идея да извадиш метъл частта от симфоничния метъл, си е доста предизвикателно, че даже и малко скандално. И все пак е добре, че именно Blind Guardian са се заели с този експеримент, защото ако беше някой друг, вероятността за успех щеше да стане още по-незначителна.

“Legacy of the Dark Lands” е интересен и забавен албум, но едва ли е нещо, което ще си пуснеш да слушаш, защото точно това ти се е дослушало. Перфектен е за фонова музика, докато се занимаваш с нещо друго. Имена като Two Steps From Hell, Brunuh Ville и Adrian von Ziegler от години издават подобни неща, но Blind Guardian са съвсем друга класа. Тук имаме концепция, цялостна идея и доста екстравагантно изпълнение. Може да прозвучи неглижиращо, макар и да не е такава целта, но записът звучи като онези стари детски приказки, които си пускахме на касетофоните преди да заспим – вечните класики на Братя Грим, Шарл Перо, Ханс Кристиан Андерсен и други. Сякаш Blind Guardian са се опитали да направят точно това, но през 2019-а, което ще рече – по-мащабно, по-грандиозно, по-музикално от всякога. Историята е запленяваща, а вокалите на Hansi Kürsch са страхотни, както винаги.

Тази година пауър метъл гигантите се разписват с абсолютно некомерсиално издание. “Legacy of the Dark Lands” едва ли ще се споменава кой знае колко в големите метъл издания, защото просто не е метъл. Единствено името на създателите му го свързва с тази музика. Едва ли самите Blind Guardian са очаквали, че този апотеоз на симфоничния мюзикъл ще бъде широко оценен. Но едно е сигурно – за големите фенове на групата албумът ще е ценна находка.

Ревюта за 2024 година
Ревюта за 2023 година
Ревюта за 2022 година
Ревюта за 2021 година
Ревюта за 2020 година
Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2003 - 2024
Изработка на уеб сайт