Ревюта
Група: Paracosm      Албум: Стени      Автор: Лилкоff      Януари, 2020
Paracosm - Стени (ревю от Metal World)

В последните години все повече млади български групи успяват да записват авторската си музика – било под формата на лайв сешън, ЕP или дори цял албум. Е, момчетата от Paracosm започнаха ударно новата 2020-а, издавайки дебютния си труд “Стени” в първите седмици на януари, а защо трябва да му дадеш шанс – можеш да разбереш в следващите редове.

Не са много бандите, които пишат текстовете си на български език – факт, достоен за уважение не само от патриотична гледна точка. Твърдите езици, какъвто без съмнение е и нашият, са много по-немузикални в сравнение с английския например. От човекометрична гледна точка тенденцията се затвърждава, все пак само седем милиона души имаме честта да знаем български. Тези факти по никакъв начин обаче не са попречили на момчетата от Paracosm да направят много приятен и слушаем албум. В някои моменти “Стени” е алтърнатив, в други е хард рок, а присъствието на баладите “Ти ли си” и “Единствена” завършва по невероятен начин цялостната музикална картина.

Първият много добър ход, направен от Paracosm, е липсата на заглавно парче. Едноименна песен в дебют е нож с две остриета, но като изключим дуум класиката “Black Sabbath” на Black Sabbath от албума “Black Sabbath”, повечето парчета от тази категория се оказват провал. Инструменталното интро “Белег” е вторият много добър ход на групата – плавен преход към енергичната “Хаос”, която със сигурност ще бъде от хитовете в “Стени”. В тази графа може да попадне и “Чуваш ли?”, която разполага с може би най-запомнящия се припев от всички парчета в записа. “У дома” и “Мисъл” са двете най-сложни и дълги композиции тук. За тях трудно можем да кажем, че лесно ще се комерсиализират, въпреки че “Мисъл” вече разполага с видеоклип, което е предпоставка за повече гледания в YouTube. “Великани” поставя финалните щрихи на “Стени” по категоричен начин – именно това парче е едно от най-разпознаваемите на групата и присъства в сетлиста им на почти всяко тяхно участие.

Ако все още се колебаеш дали си струва да отделиш четиридесет минути от времето си, за да чуеш “Стени” - ето няколко бързи факта, които няма как да не те убедят да го направиш:

- През 2018-а година Paracosm спечелиха конкурса Next Rock Star в конкуренцията на едни от най-добрите родни ъндърграунд банди, като така си извоюваха правото да участват на най-грандиозния български фестивал – Hills of Rock в Пловдив.
- “Стени” е плод на близо две годишен усърден труд, за което най-добре говори качеството на записите и перфектния синхрон между инструментите.
- Paracosm е една от най-активните банди в софийския ъндърграунд, като всеки месец можеш да срещнеш няколко техни участия в различни клубове. Премиерата на “Стени” ще се състои на 27-ми февруари в Rock n'Rolla, а присъствието ти е желателно!

Ревюта за 2024 година
Ревюта за 2023 година
Ревюта за 2022 година
Ревюта за 2021 година
Ревюта за 2020 година
Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2003 - 2024
Изработка на уеб сайт