Ревюта
Група: Bring Me The Horizon      Албум: Sempiternal      Автор: Dragontear      Септември, 2013
Bring Me The Horizon - Sempiternal (ревю от Metal World)

Не съм очаквал, че някой ден ще напиша ревю за група, която многократно съм заклеймявал. Предполагам, че тези редове ще изненадат и вас. Bring Me The Horizon привлякоха вниманието ми още с предходния си албум, носещ безумно дългото заглавие “There Is a Hell, Believe Me I've Seen It. There Is a Heaven, Let's Keep It a Secret”. Тогава оставих сетивата си отворени за следващото, което ще направят британците. Ето че “нещото” вече е факт, носи името “Sempiternal” и определено ме изненада доста приятно. Още помня първия път, когато случайно чух “Go To Hell For Heaven’s Sake” в един столичен метъл бар - беше толкова различно от всичко, което слушам по принцип, но срамно много ми допадна. В крайна сметка Bring Me The Horizon успяха да създадат албум, който да грабва от начало до край. Опитайте се да потърсите оценки на “Sempiternal” и ще останете изненадани колко различни са те.

“Sempiternal” изпъква над останалите издания на бандата с това, че е изпълнен с доста чисти и прилично изпети вокали – нещо, което трудно може да се очаква от личност като Oli Sykes. Друг фактор, отличаващ записа, са страхотно балансираните ефекти и електроника, които не само се прокрадват на места, а са основна част от песните. Те придават доста интересен баланс и отварят една нова врата в стила на Bring Me The Horizon... какъвто и да е вече той.  

Веднага се появиха и сравнения с творчеството на Linkin Park, но нека бъдем честни, че това е жалко извинение. Нито Linkin Park са открили топлата вода, нито BMTH вървят по стъпките им. Четирите парчета, на които си заслужава да обърнете внимание, са точно тези, сдобили се с клипове: “Shadow Moses”, “Sleepwalking”, “Go to Hell, for Heaven's Sake”  и откриващата албума “Can You Feel My Heart”. Закономерно изниква въпросът “Какво се е променило в Bring Me The Horizon?” За мен отговорът е Jordan Fish, който заема позицията на клавирист, програминг и бек вокали в групата. Свежата музикантска кръв е превърнала състава в нещо наистина интересно. Втората половина на “Sempiternal” е доста по-бавна, но след “And the Snakes Start to Sing” и “Seen It All Before” ще получите солидна доза освежаване с “Anti-Vist” и “Cooked Young” преди да се потопите в седемминутната “Hospital for Souls”.

В заключение мога да ви посъветвам да се абстрахирате от любими стилове и групи и просто да слушате “Sempiternal”, защото в него наистина има какво да се открие.

Ревюта за 2024 година
Ревюта за 2023 година
Ревюта за 2022 година
Ревюта за 2021 година
Ревюта за 2020 година
Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2003 - 2024
Изработка на уеб сайт